Savjeti za prirodno posvjetljivanje kose

svijetla boja kose

Svijetla ili tamna boja kose? Koja je vaša želja, bojate li kosu već u neku boju ili ste još uvijek u fazi razmišljanja? Za sve one koji žele imati svjetliju boju kose dobro je što to mogu učiniti na prirodan način uz pomoć nekoliko namirnica.

Vrijeme je da zaboravite na štetne kemikalije koje su isušivale kosu i zbog čega su vaše vlasi tražite poseban tretman raznim maskama. Slijede savjeti kako možete prirodno posvjetliti kosu.

Volite li piti čaj od kamilice? Sada kamilicu nećete koristiti na uobičajen način, nego ćete njezino čudotvorno djelovanje primijeniti na svoju kosu. Dokazano je da upravo čaj od kamilice pomaže kod posvjetljivanja kose. Sve što trebate je čaj i ništa više.

Skuhajte čaj i ostavite ga da se malo ohladi, a idealna je sobna temperatura. Prilikom pranja kose iskoristite čaj kako bi ju isprali i nakon toga nanesite odgovarajući regenerator koji ne morate ispirati. Tako će se sastojci kamilice bolje upiti u vaše vlasi.

Kamilica nije jedina namirnica s kojom možete imati svjetlije vlasi. Osim nje med je još jedan sastojak koji često koristite i sigurno imate barem jednu teglicu u ostavi, a ako nemate svaki dućan ima barem nekoliko vrsta.

Potrebne su vam dvije male žlice meda koje ćete pomiješati u 2,5 dcl vode, a nakon 15 minuta dodati i nekoliko kapi maslinovog ulja. Važno je da je kosa mokra dok nanosite ovu čudesnu mješavinu. Prekrijte glavu kapicom i držite smjesu do 45 minuta. Nakon toga isperite, nanesite šampon i regenerator ili masku.

Pivo je popularno piće uz koje se skoro svi vole družiti. Osim što je posebnog okusa svijetlo pivo pomaže posvjetliti kosu. Nanesite ga na kosu, pričekajte barem posla sata i zatim isperite u mlakoj vodi.

Uz sve navedene sastojke vaša će kosa imati željenu nijansu, a ujedno će dobiti potreban treman za njegu jer ne treba zaboraviti na važnu ulogu koju maslinovo ulje ima za zdravlje vlasi nakon čega će one biti sjajne i mekane.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock