Pletenice u repu

pletenice u repu

Pletenice nose tu čast da su među najstarijim frizurama koje dolaze u raznoraznim kombinacijama. Lijepo stoje mlađima i starijima. Bitno je samo imati dovoljno kreativnu ideju kako bi nas potpuno uljepšale. Također, znamo da su u nekim kulturama neizostavan dio tradicije.

Interesantno je to što takav način oblikovanja kose nikada neće izaći iz mode iz razloga što su pletenice uvijek tako moderne i lijepe. Možemo ih nositi za svaku priliku, a svojom elegancijom odišu finoćom u svako doba godine.

Svjedoci smo da danas pletenice nose djevojčice, majke dok spremaju ručak pa i zvijezde na crvenom tepihu. No iako na prvi pogled izgledaju tako jednostavno, pletenje pletenica zahtjeva mnogo vještine, truda i strpljenja.

Pogledajte kako napraviti maštovitu frizuru s pletenicom.

Za vas smo pripremili par trikova kako napraviti pletenice u repu kod kuće, uz malo truda i vremena. Važno je da kosu podijelite na tri dijela, u obliku pramenova. Prvi pramen je potrebno prebaciti preko drugoga, pazeći pritom da se ne zapetljaju.

Provjerite kako složiti rep s pletenicom.

Zatim je treći pramen potrebno prebaciti preko prvoga, a drugi preko trećega. Za pravilan i odgovarajući rezultat ponavljajte isti postupak dok ne ispletete pletenicu do kraja. Sam završetak pletenice je potrebno zavezati elastičnom gumicom za kosu. Takav stil pletenja kose se zove klasična pletenica.

Još jedna maštovita frizura.

Kao drugu pratilju vam donosimo pletenicu poznatiju kao riblju kost. Na suhu kosu prvo se ravnomjerno treba nanijeti lak za kosu. Zatim je svežite u visoki konjski rep koji ćete pričvrstiti gumicom za kosu. Nakon toga odvojite kosu na dva pramena te prstima ispod kose izvucite manji pramen kojeg ćete prebaciti na lijevu stranu.

Isti postupak je potrebno ponoviti na drugoj strani glave, tako da pramen ovaj put prebacite na desnu stranu glave. Zatim odvajajte i pletite uže pramenove dok se sva kose ne iskoristi. Za neposlušne vlasi ovdje neće biti mjesta.

Završetak pletenice je potrebno pričvrstiti gumicom. Za ljepši look, pletenicu malo opustite kako bi djelovala ležerno. I vaša riblja kost je spremna za brojne poglede.

Autor: A.B., Foto:YuriyZhuravov/Shutterstock