Koliko je blajhanje kose štetno

izblajhana kosa
Izblajhana kosa, Foto: carlo dapino/Shutterstock

Plava boja kose je nešto o čemu sanja jako puno žena. Činjenica je kako se radi o jednoj od popularnijih boja što i nije čudno obzirom kako se oduvijek tvrdilo da se plavuše bolje zabavljaju. Najbolje od svega što put prema postizanju željene boje više nije popločen rizicima da ostanete bez svoje kose. Danas postoje brojni preparati koji vam mogu pomoći na putu do savršenog izgleda.

Želite li plavu kosu, odnosno želite li blajhanje, današnji saloni će vam ponuditi najbolje moguće proizvode koji najmanje štete, a pomoću kojih možete dobiti željenu nijansu. Ako niste znali spomenuti proizvodi mogu posvjetliti kosu do čak osam nijansi.

Sve te proizvode treba podijeliti ovisno kakvu boju kose imate. Znači ako je u pitanju tamna boja koju želite posvijetliti tada ćete se odlučiti za one preparate koji posvjetljuju kosu do tri nijanse bez mogućnosti da vam se pojavi crvena nijansa.

Odlučite li se na blajhanje kose trebate znati nekoliko korisnih informacija. Među njima svakako treba izdvojiti činjenicu kako je kosa u tom trenu izložena jakom tretmanu zbog čega traži malo jači balzam, ili možda masku za kosu.

Iako je blajh danas puno manje štetan za kosu ipak se radi o svojevrsnom napadu na samo vlasište zbog čega bi bilo najbolje posjetiti frizera koji će najbolje znati koje preparate smije koristiti na vašoj kosi, koji joj neće toliko naškoditi.

Svi oni koji blajhaju svoju kosu trebaju obavezno ako već nisu koristiti maske koje se tretiraju kao profesionalni proizvodi. To su naime maske koje koriste vaši frizeri i koje se ne mogu svugdje nabaviti. Najbolje bi bilo pitati frizera.

Svaki put kada perete svoju kosu, nakon što ju smočite uzmite manju količinu maske i stavite ju na vrhove, ali isto tako i u blizinu tjemena. Držite oko 10 minuta i zatim isperite. Znajte da uz pravilnu njegu blajh ne bi trebao puno oštetiti kosu, s tim da trebaju postojati granice kao i u svemu ostalom u životu.

Autor: S.Š. Foto: carlo dapino/Shutterstock