Svečane frizure

svečana frizura
Svečana frizura, Foto: carlo dapino/Shutterstock

Svečane frizure, rade se za posebne prigode – vjenčanja, maturalnu večer, krstitke i sl., odnosno kada želite izgledati najbolje što možete. Takve frizure uvijek ovise o prilikama, smatramo da je najbolje unaprijed se pripremiti za svečani događaj. Znači najbolje je isplanirati, odnosno prije samog događaja napraviti generalnu probu kako bi bili sigurni.

Kada je vjenčanje u pitanju, takav dan treba bit isplaniran do najsitnijeg detalja. Isto tako takav dan treba biti uzbudljiv, ali ne i užurban. Zato je dobro sve isplanirati.

Tu se podrazumijeva i frizura koja bi trebala najbolje odgovarati kako vašoj osobnosti, tako i vašoj haljini. Ako niste sigurni da možete donijeti takvu odluku tada je najbolje da obratiti se stručnjaku.

Frizure za maturalnu večer podrazumijevaju veliki plan kao i za vjenčanja. Ruku na srce, ali to je u tom trenutku najvažniji dan vašeg djeteta i ne želite nepredviđene situacije koje bi mu to mogle upropastiti.

Osim vjenčanja, maturalne večeri, postoje i druge prilike kada želite frizuru koju ne tražite od frizera da vam radi svaki dan.

Recimo ako se radi o situaciji za koju se traži “formal dress code” gdje muškarci moraju doći u odijelu i kravati, a žene uglavnom u nekoj haljini, suknji ili čak i hlačama, naravno dotjeranim da izgledaju jako elegantno. U takvim situacijama treba napraviti nešto drugačije sa svojom kosom.

Kada se spominju različiti tipovi kose, recimo da žene koje imaju prirodno kovrčavu, ili valovitu kosu ne moraju puno toga napraviti, ključ za žene s takvom kosom je da samo istaknu ono što već imaju.

Žene sa srednjom, ili dugom kosom isto tako mogu puno toga sa svojom kosom, samo treba imati ideju i dobrog frizera. Recimo obični konjski rep može biti svečana frizura, ako se malo doradi, npr da uzmete mali dio kose na vrhu i natapirate. Eto vam frizure!

Žene sa kratkom kosom ne moraju puno brinuti o svojoj frizuri, ali činjenica je da ako ste dobro ošišani ta kratka frizura može biti isto tako elegantna. Možete imati poludignutu ili poluspuštenu, bitno je da odaberete frizuru koja će najbolje odgovarati vašem licu i osobnosti.

Autor: S.Š.  Foto: carlo dapino/Shutterstock