Frizure za četvrtasto lice

djevojka s četvrtastim licem
Djevojka s četvrtastim licem, Foto: Maksim Toome/Shutterstock

Već duže vremena razmišljate o promjeni i niste sigurni na koji ju način provesti. Naime već duže vrijeme imate istu frizuru po kojoj ste već postali poznati, koja je postala vaš zaštitni znak. Već vam je polako dosta toga da vas drugi prepoznaju isključivo zbog vaše kose i načina kako ju nosite. Prije nego što se odlučite na malo veću promjenu pokušajte razmisliti malo o tome što bi vama najviše odgovaralo.

Tu se najviše misli na oblik lica, a poznato je kako ne odgovara svakom sve, osim onima koji imaju savršeno lice te osobe s ovalnim oblikom uz koje idu skoro sve frizure. Ako niste sigurni bilo bi najbolje pitati samog frizera, koji će vam najbolje znati objasniti što bi vama najviše odgovaralo.

Osobe sa četvrtastim oblikom lica izdvajaju se ponajviše zbog činjenica da su im širina i dužina lica praktički isti s tim da je vilica pravokutnog oblika. Upravo sve one žene koje imaju takav oblik lica trebaju znati kako postoje frizure koje bi trebale izbjegavati i frizure koje će još više istaknuti njihovu ljepotu.

U slučaju da niste sigurni pogledajte samo neke od zvijezda koje imaju isti oblik lica i koje vrlo uspješno već duži niz godina nose frizure s kojima se mogu ponositi. Za primjer najbolje je uzeti Demi Moore koja se odlučila za malo dužu kosu.

Uvijek se preporučaju lagane kovrče, dužina malo ispod brade. Ono što se svakako brani to su guste i ravne šiške, jer upravo one mogu naglasiti stroge crte vašeg lica, a to pokušavate izbjeći.

Preporučaju se moderne frizure, sa kovrčama i sve one polukratke frizure gdje se izbjegava razdjeljak po sredini. Slojevitost, razbarušena kosa sa šiškama, stepenaste frizure su uvijek dobrodošle. Izbjegavajte bob frizure.

Autor: S.Š. Foto: Maksim Toome/Shutterstock