Tijara, modni ukras za mladenke

tijara ukras za kosu
Tijara ukras za kosu, Foto: Anklav/Shutterstock

Malo je teško zamisliti tijaru na glavu, a da pritom nije u pitanju svečana prilika poput vjenčanja. Tijara je simbol posebnosti i kao takva zauzima svoje mjesto u posebnoj kategoriji modnih ukrasa za kosu. Među brojnim modnim dodacima koji se mogu staviti na kosu, ona je od svih njih najistaknutija. Tijare su pored svega simbol romantike i nježnosti, koje svoju tradiciju vuku iz nekih davnih vremena kada su samo plemkinje bile privilegirane za njihovo nošenje.

One se danas mogu naći u posebnim dućanima, a sasvim sigurno u raznim salonima za iznajmljivanje vjenčanica gdje tijaru dobivate kao dio cijelog paketa. Dakle ona se isto tako može posuditi poput haljine. Prije nego što se odlučite za takav odabir potrebno je razmisliti hoće li vam ona odgovarati.

Ako ste kojim slučajem razmišljali o frizuri na koju nikako ne ide tijara tada je pred vama odluka hoćete li odustati od te frizure, ili ipak od modnog ukrasa. Tijara ne stoji svakome, a ako niste sigurni uvijek možete za savjet pitati nekoga kome vjerujete.

Malo ranije je rečeno da su one simbol romantike. U slučaju da se odlučite za malo moderniju haljinu koja nije previše nježna, tijara nikako neće odgovarati. Upravo se savršeno slaže sa krinolinama, klasičnim vjenčanicama, pa čak i rimskim togama.

Tijare danas dolaze u raznim modelima od onih malo tradicionalnijih do modernijih tijara, ovisi za što se koja mladenka odlučila. Sama potreba za tim ukrasom proizlazi iz želje svake žene da na taj dan zablista kao princeza, ili možda kraljica.

Upravo tim činom mladenka pokazuje svojim gostima kako joj je stalo da još više pokaže sav sjaj i raskoš. Za sve mlade dame koje imaju posebne želje, one uvijek mogu naručiti da im se napravi tijara onako kako su zamislile.

U suprotnom uvijek postoje saloni za iznamljivanje vjenčanica gdje se mogu dobiti zajedno s vjenčanicom. Bitno je uklopiti željeni detalj u cijelu priču kako bi se sve posložilo kao savršena harmonija, jer ipak je to dan kojeg će se svaka žena još dugo sjećati.

Autor: S.Š.  Foto: Anklav/Shutterstock