Stepenaste frizure za dugu kosu

djevojka s dugom kosom
Djevojka s dugom kosom, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Postoji puno načina kako možete urediti svoju kosu da ona izgleda upravo čarobno kako ste i zamislili. Jedan od načina za postizanje tog nevjerojatnog i neodljivog izgleda kose je i stepenasto šišanje. Stepenasto šišanje podrazumijeva nekoliko oblika frizura. Postoji puno varijanti od kojih će svaka dati kosi toliko potrebnu živahnost i prije svega volumen.

Logično je pomisliti kako postoji više načina za stepenasto šišanje, budući da je svaka osoba za sebe i svaka ima određen oblik lica kojem odgovaraju određene frizure. Isto tako svaki frizer u suglasnosti sa klijentom treba utvrditi koji će oblik stepanstog šišanja primjeniti.

Nije nepoznanica kako duga kosa podrazumijeva velik broj raznih firzura i šišanja. S njom možete svašta i jednostavno je zahvalna za sve dame koje žele svaki dan imati drugu frizuru. Osim što je dobra za brzopotezne kombinacije isto je odlična podloga za stepenast način šišanja.

Dugu kosu moguće je ošišati u nekoliko poteza, a što se tiče stepenastog oblika u obzir dolaze naglašeniji i manje istaknuti prijelazi. Svaka žena koja želi frizuru više u stilu Jennifer Anniston tako će i objasniti frizerki budući da se radi diskretnijem obliku postepenog šišanja.

Efektan izgled moguće je postići i sa šiškama. Šiške moraju odgovarati obliku lica i na pravilan način istaknuti sve što vrijedi vidjeti. One su posebno lijepe na damama koje imaju povišeno čelo koje žele sakriti.

Moguće su i malo duže šiške, jer tako se dolazi do lijepo oblikovanog lica s nekoliko laganih prijelaza koji se nastavljaju i na drugim mjestima.

Autor: S.Š. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock