Posvjetljivač za kosu

djevojka sa svijetlom bojom k
Djevojka sa svijetlom bojom kose, Foto: Yunaco/Shutterstock

Razmišljate o promjenama i niste sigurni što točno napraviti? Nije problem budući da se na tržištu svake godine pojavi velik broj novih proizvoda koji vam mogu olakšati vaš prijelaz prema sljedećoj etapi u životu. Od brojnih preparata posvjetljivači su još jedan način pomoću kojeg će kosa dobiti drugačiji izgled. Sjaj i lagani prijelazi, kao da se sunce igra s vašom kosom.

Sve je to moguće uz pomoć posvjetljivača za kosu. Dovoljno je odlučiti se za jedan od mnogih proizvoda koji se nalaze na tržištu, a što će olakšati cjelokupni proces. Upravo posvjetljivači donose toliko željeni sjaj i živahnost svakoj kosi.

Posvjetljivač podrazumijeva nekoliko procesa koje možete primjeniti na svojoj kosi, bilo da se radi o pramenovima, ili možda izbjeljivanju cijele kose. Ovisi o tome što želite napraviti i koliku promjenu zapravo želite.

Moguće je posvjetliti svaku boju kose, a o vašoj stručnosti i o stručnosti frizera ovisi koliko će vremena biti potrebno i do koje ćete nijanse na taj način doći. Za sve one koji ne žele previše šokirati svoju kosu postoji rješenje.

U zadnje vrijeme sve se više spominju sprejevi za posvjetljivanje pomoću kojih dobivate isti efekt, ali s puno manje stresa za svoje vlasište. Osim spomenute prednosti dobro je i to što sve možete napraviti unutar svoje kuće.

Svaka primjena spreja vašu će kosu posvjetliti za otprilike 4 nijanse. Ako želite još svijetliju nijansu postupak će biti potrebno ponoviti još nekoliko puta.

Ovisno želite li posvjetliti cijelu kosu ili samo neke pramenove postupak ćete prilagoditi onom što želite napraviti. Svaki tip kose nakon spomenutog postupka traži puno njege i adekvatne brige.

Pobrinite se da u kupaonici imate preparate na bazi ulja i prije svega snažne ovlaživače koji će pomoći kosi da održi željeni izgled. Predloženi preparati trebali bi u sebi imati dovoljnu količinu keratina.

Autor: S.Š. Foto: Yunaco/Shutterstock