Nijansiranje kose

žena s plavom bojom kose
Žena s plavom bojom kose, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Nijansiranje kose idealno je rješenje za sve one koji žele promjenu u boji kose, ali nisu sigurni jesu li spremni za bojanje. Samo nijansiranje podrazumijeva promjenu boje koja može biti u puno blažem obliku kao pramenovi i kao dobra priprema za sve one koji će možda nakon toga htjet obojati cijelu kosu. Pramenovi su odlično rješenje jer su laki za održavanje i ne traže učestale odlaske frizeru.

Nijansiranje se odnosi na izvlačenje pramenova u nekoliko nijansi. Prema mišljenju vrhunskih frizera najidealnije frizure za spomenut postupak su upravo bob frizure, ali isto se tako može raditi i s drugim oblicima frizura, s tim da svaka frizura zahtijeva poseban postupak.

Postoji nekoliko načina kako se može obaviti nijansiranje, a tehnika poznatija kao “Sunce” preporuča se svim onima koji žele imati što prirodniji izgled, odnosno promjene na kosi bez alergena i amonijaka. Tu se prije svega radi o pramenovima gdje se nastoji postići efekt tople boje sunca i sjaj.

U zadnje vrijeme nijansiranje se radi pomoću folije i češlja koji prakticira sve više frizerskih salona upravo iz razloga kako bi se postignuli prirodni prijelazi s jedne boje na drugu. Nekada je kapa bila glavno sredstvo, danas je sve manje u upotrebi.

Kolor šampon još jedan od načina kako možete ostvariti efekt nijansiranja. Pomoću obojenog šampona kosa dobiva nijansiranje, a boja se ispire nakon 2 pranja, nakon čega je moguće prijeći na drugi željeni šampon.

Kolor šampon najbolje je rješenje za one koji ne žele dugotrajnu promjenu nego samo privremeno rješenje dok ne dođu do bolje vizije kako žele da im kosa sada izgleda. Sve ovisi od osobe do osobe što misli da je najbolje za njihovu kosu.

Treba znati da je nijansiranje nježan postupak koji kosi pruža sjaj i prekrasan izgled bez toga da prodire kroz vanjski sloj kose nego svaku vlas obogati potrebnim pigmentom. Ono je savršeno za plavuše koje žele još malo posvjetliti svoju kosu.

Autor: S.Š. Foto: Subbotina Anna/Shutterstock