Terapija aura – soma

ulje i voda
Ulje i voda, Foto: MnemosyneM/Shutterstock

Pojam aura – soma dolazi od latinske riječi aura, što znači zrak i grčke riječi soma, što predstavlja tijelo. Začetnicom ove alternativne metode smatra se Britanka Vicky Wall koja je cijelo vrijeme tvrdila kako ima neobičan dar aure, a čiji se način rada oslanjao na rješavanje blokiranih stanja u svrhu oslobađanja nepoželjnog ponašanja kod svakog čovjeka.

Terapija aura – soma je alternativni način liječenja koji se primjenjuje već duže vrijeme. Pored oslobađanja od nepoželjnog načinja ponašanja, cijela metoda oslanja se na proces evoluiranja uz pomoć bočica ulja poznatije kao Equilibrium, za koje se smatra kako imaju vibracijsku moć.

Postoji 106 bočica od kojih svaka sadržava po dvije boje, gdje s tijekom prvog tretmana počinju birati četiri bočice. Prema onima koji prakticiraju ovu metodu stoji kako upravo odabir svake osobe pokazuje njeno unutrašnje stanje i potrebe.

Nakon što ste pregledali bočice koje u sebi sadržavaju tekućinu u raznim bojama, razgovarate s terapeutom koji objašnjava cijeli postupak. Ipak se radi o metodi koju neki još nisu uspjeli upoznati, zašto je bitno ponuditi dobro objašnjenje.

Prilikom konverzacije s terapeutom on vam pomaže da shvatite svoj izbor i savjetuje prije cijelog procesa barem dvije esencije koje će opet uvesti ravnotežu u vašu auru. Nakon toga slijedi postupak koji podsjeća na masažu.

Terapeut prelazi polako na masažu vaše glave, a taj je dio važan iz razloga što označava vaše točke energije na kojima bi se trebala primjeniti terapija. Poseban naglasak se stavlja na točkama na pulsu šake.

Potrebno je znati kako svaka bočica koja sadržava dvije tekućine određene boje te iste boje se nikako ne smiju miješati, jer jedna je rađena na osnovi vode, dok se druga bazira na samom ulju.

Zanimljiva metoda koju bi zaista bilo zanimljivo isprobati, pogotovo ako se smatrate ljubiteljem alterantivne medicine i svega što ona može ponuditi. U današnje vrijeme stresa uvijek je dobro tražiti nove načine.

Autor: S.Š. Foto: MnemosyneM/Shutterstock