Liječenje vodom

žena koja se umiva
Žena koja se umiva, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Voda je neophodna za normalan rast i razvoj svakog živog bića, budući da je znanstveno dokazano kako velik broj bolesti upravo dolazi od same dehidracije, kada tijelo zapravo ostane bez dovoljne količine vode. Osim što osvježava organizam ona ujedno pomaže kod jačanja organizma te pomaže kod pravilnog kolanja krvi. Naime pokazalo se kako hladna voda potiče kapilare na bolji rad pri čemu spriječava grušanje krvi.

Prema posljednje provedenim istraživanjima pokazalo se kako voda pomaže kod ublažavanja raznih tegoba poznatijih kao razni bolovi u tijelu, glavobolja, razni poremećaji maternice, bronhitis, astma, meningitis, bolesti uha, grla i kod povraćanja.

Potrebno je voditi računa kako unos vode treba biti obaveza koju treba poštivati svaki dan. Ono što se zapravo želi istaknuti je činjenica da treba popiti barem litru vode. Nažalost na temelju istraživanja isto se tako pokazalo kako jako puno ljudi to ne radi.

Jedna od prirodnih metoda koje postoje već neko vrijeme orijentira se najviše oko načina i količine konzumacije vode. Prema tradicionalnoj metodi preporuča se svako jutro prije umivanja popiti malo barem 2 dcl mlake vode.

Nakon što ste oprali zube nastojte ne konzumirati hranu i vodu barem pola sata, nakon čega možete slobodno jesti. Dobro bi bilo ponovo napraviti pauzu od barem 2 sata prije nego što krenete ponovno uzimati tekućinu, u ovom slučaju vodu.

Voda isto tako može pomoći kod loše cirkulacije i to tako što ćete oprati ruke hladnom vodom. Ako imate mentrualne bolove najbolji lijek su tople obloge od vode koje možete stavjjati na svoj trbuh.

U slučaju da ste iskusili bol u leđima pomozite si s laganom masažom ispod tuša i to tako da namjesite mlaz malo toplije vode koja bi se trebala slijevati niz vaša leđa. Podesite na najjače i opustite se.

Autor: S.Š. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock