Svilene haljine, kako ih odabrati

svilena haljina
Svilena haljina, Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock

Senzualnost, elegancija i ženstvenost… Sve to podrazumijeva izgled koji svaka žena želi postići kada na sebe odjene prekrasnu svilenkastu haljinu. To su haljine koje nećete nositi svaki dan, njih ćete birati za posebne prilike kada je zaista važno da zabljesnete i pokažete svima kako i vi možete izgledati kao diva s crvenog tepiha.

Svilene haljine dolaze u različitim kreacijama. One mogu biti uske i strukirane u kojima ćete izgledati poput sirene, a mogu biti i sašivene u obliku slova A baš kao vjenčanice. To je možda najpopularniji model haljina. Njega mogu nositi žene različite građe.

Sirena kroj idealan je za žene koje su vitke i visoke, a A kroj je skoro za sve osim za žene koje imaju malo više istaknute bokove. Ako ste visoki između 160 i 168 cm i građeni ste u obliku kruške, slobodno odaberite krinolinu.

Nije istina da su krinoline rezervirane samo za vjenčanice. Njih možete kombinirati za posebne prilike, a mlade dame ih mogu odabrati za maturalnu večeru kada napokon prelaze prag zrelosti i postaju malo starije.

Svilene haljine najlakši su put prema postizanju izgleda zvijezde s crvenog tepiha. Nakon što odaberete željenu haljinu za sebe morate znati nositi tu haljinu. To nije problem ako oduvijek imate naviku odlaženja na posebne događaje. No što kada ste laik za to područje?

Tada bi bilo dobro napraviti malu probu u dućanu, napraviti nekoliko koraka i vidjeti kako se osjećate dok nosite haljinu koju ste odabrali. Ako odmah primjetite kako to nije to i vi se ne osjećate ugodno u svečanoj toaleti, tražite dalje dok ne pronađete haljinu koja kao da je šivana baš za vas.

Haljinu ste napokon odabrali, ali uz svilenkasti materijal morate odabrati i odgovarajući nakit te pravu frizuru. Ako je haljina bogata ukrasima pazite da ne pretjerate s nakitom. Neka bude decentan kao i šminka. Bilo bi dobro da uz svilenu haljinu odaberete i pismo torbicu od istog materijala. Sada vaša bajka može početi.

Autor: S.Š. Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock