Maturalna zabava i priprema

maturalna zabava
Maturalna zabava, Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock

Maturalna zabava jedna je od važnijih stepenica u životu svake mlade djevojke i zahtjeva opsežne pripreme kako bi taj dan izvukle najbolje iz sebe i zakoračile u svijet odraslih poput božice. Riječ matura latinizam je koji označava zrelost, pa je u skladu s tim i vrijeme da se počnete ponašati i razmišljati zrelo, naravno nakon što maturalna zabava prođe, ovo je vaša večer slobode.

Ovo je prekrasna tradicija s kojom se pozdravljamo od srednjoškolskih dana i ljudi s kojima smo godinama dijelili svaki dan. Uskoro će svaka od vas zakoračiti u potpuno novo životno razdoblje. Najbitnije je da se osjećate fenomenalno i provedete vrijeme s ljudima koje volite, zaplešete s tatom, rasplačete mamu koja će jecati kako ste odrasli.

No estetika igra veliku ulogu, slike će biti uspomene koje ćete imati za čitav život i sa radošću im se vraćati. Stoga vrijeme je da počnete s pripremama već sada. Svaki mali detalj je bitan. Haljina, frizura, šminka, njegovana koža…osim vlastitog vjenčanja sumnjamo da ćete se ikada još ovoliko potruditi oko odabira savršenog stylinga.

U nastavku pogledajte kako se našminkati za maturalnu zabavu.

Dakle, započnimo s odabirom haljine. Proučite svoje tijelo, razmislite što bi vam stajalo i informirajte se o modelima haljina koji su dostupni. Što se tiče boja sa crnom ne možete pogriješiti za ovu svečanu prigodu, no ove godine možete pustiti mašti na volju. Pastelne su boje potpuni hit. Izgledat ćete nježno i krhko, ali savršeno moderno. Za vas koje su malo više ekstrovertirane što kažete na uočljivu crvenu ili veliki print?

Dužina haljine također nije striktna ove godine. Ovisno o vašem ukusu možete odabrati dugu haljinu ili kratku razigranu haljinicu. Pri odabiru duge haljine pripazite da se radi o mekom materijalu koji grli vaše rijelo i kreće se s vama. Duge haljine najbolje izgledaju uz podignutu kosu, jače istaknute oči i jedan veliki uočljivi komad nakita.

Kratke haljine dovoljno privlače pažnju same po sebi i nije ih potrebno puno nadupunjavati, malena pismo torba i raspuštena savršeno ispeglana ili blago valovita kosa odlično će izgledati. Krvavo crveni ruž i mačkasti nokti pun su pogodak.

Što se tiče cipela oduprite se porivu kupovanja onih koje samo izgledaju prekrasno. Gotovo čitavu noć ćete provesti plešući i zabavljajući se i stoga mislite i na udobnost. Nije potrebno da vam žuljevi pokvare ovu noć. Centimetar niža peta neće pokvariti styling, ali čini čuda za noge.

Make up je izuzetno bitan i baš kao i frizuru napravite generalnu probu prije maturalne večere kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja i suza na dan D. Odaberite ili istaknute usne ili istaknute oči.

Univerzalno pravilo je ako podižete kosu šminka može biti nešto jača, a romantična raspuštena kosa voli nešto decentniju šminku. Jednako tako sve tretmane na koje ste naručene obavite nekoliko dana prije kako biste imale vremena popraviti štetu ukoliko dođe do nekih neplaniranih komplikacija.

Sve je ovo bitno svakako, ali najvažnije je da se dobro zabavite pa s time na umu birajte sve za tu večer. Nemojte dopustiti da vam vrijeme prođe u toaletu dok popravljate šminku ili kosu.

Odaberite nešto lijepo i praktično i ponesite i balerinke ako mislite da nećete izdržati u cipelama čitavu noć. Večer će proći, ali sjećanja ćete nositi zauvijek. Želimo vam ugodnu zabavu i lijepu uvertiru u svijet odraslih.

 Autor: L.K., Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock