Šminka ističe prednosti lica

savršeno našminkano oko
Savršeno našminkano oko, Foto: Valua Vitaly/shutterstock

Šminkanje kao takvo postoji već duže vrijeme, a svakoj ženi pomaže kako bi istaknula svoje prednosti na licu i naravno sakrila mane za koje ne želi da se vide. Pritom je potrebno znati kako se našminkati da učinite sve maloprije navedeno, a da to ipak liči na nešto. Trebate li pomoć tu je nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći do željenog izgleda.

Treba imati na umu kako vam za dobar izgled ne treba vrhunski vizažist, potrebno je voditi računa o tome što je trenutačno u modi i poslušati stručnjake o tome kako treba šminkati koji tip lica. Dakle sve se da naučiti samo je potrebno malo više volje i naravno truda.

Kod samog šminkanja uvijek morate voditi računa o tome da ne pretjerate, a pritom se misli da ne izgledate starije nego što jeste. U tim slučajevima obavezno paziti kod nanošenja pudera kojeg ne treba biti puno, koža se jednostavno mora vidjeti.

Također treba paziti kod nanošenja rumenila gdje ga je najbolje nanositi na same jagodične kosti, jer nanošenje na veću površinu lica izaziva starenje kože. Pokušajte izbjeći boje kao što su cimet i naravno boja vina. Pokušajte izbjeći stavljanje maskare na donji dio trepavica.

Čim počnete nanositi šminku na lice potrebno je znati kako je dobro koristiti hidratantne kreme prije spavanja i prije šminkanja, jer će pomoći da šminka na vašem licu izgleda bolje. Također morate obratiti pozornost na to da dobro očistite lice od šminke prije spavanja, jer nije dobro zadržavati određeni broj bakterija na licu.

Želite li se dobro našminkati svakako pazite da boja pudera bude što sličnija vašoj boji kože, a kod nanošenja sjenila nije uvijek nužno da boja mora odgovarati onome što ste obukli. Isprobajte nekoliko kombinacija pe ćete vidjeti.

Foto: Valua Vitaly/shutterstock