Svečane haljine od čipke

svečana čiškasta haljina

Čipka je šuplji, originalni ručni rad, nastao tijekom renesanse na Mediteranu i zapadnoj Europi. Haljina od čipke idealni je odjevni predmet za svečani styling jer će vas čipka istaknuti iz mase, te učiniti elegantnom i ženstvenom. U decentnoj mjeri učinit će vas i  seksepilnom i izazvati prekrasan vizualni efekat.

Čipka je oduvijek rado upotrebljavani modni detalj, a haljine od čipke su vrlo profinjene i glamurozne. Djeluju kao da su stvorene samo za svečane prilike, a vrlo lako se mogu savršeno uklopiti u svakodnevnicu.

Čipka izaziva asocijacije nježnosti i nevinosti, posebno haljina od bijele čipke, ona će vas, unatoč svojoj jednostavnosti, izdvojiti iz mase. Haljinu od bijele čipke jedino izbjegavajte ako želite ostaviti vedriji dojam, te radije isprobajte neku od nijansi koju modni dizajneri predlažu poput žute, crne ili kombinacija drugih tonova. Haljine od crne čipke pun su pogodak za romantičarke, dok bijela ili obojena čipka ističe siluetu mladalački.

Prema savjetima dizajnera, čipkaste haljine će najbolje doći do izražaja ako nemate nikakvih modnih dodataka. No, ako se baš morate nečim okititi, neka bude jednostavno i slične boje kao i haljina. Uz čipkastu haljinu, što se tiče obuće, nema dilema jer se ona savršeno slaže sa balerinkama i sandalama ravnih potplata, kao i sa štiklama sa visokom petom.

Čipka je u prošlom stoljeću bila totalni hit, no tijekom godina je doživjela preobrazbu tako da više nije rezervirana samo za posebne prilike, već je zgodan detalj u ležernim kombinacijama.

Čipka svojim izgledam daje savršenu kombinaciju nježnosti, ženstvenosti i romantičnosti, no ako je vješto spojena sa grubljim odjevnim predmetima, daje jedan pomalo divlji, rock look. Čipka posljednih godina vlada modnom scenom i modni ju dizajneri koriste kao detalj na mnogim kreacijama. Da su haljine od čipke apsolutni pobjednik koji uvijek ostavlja sofisticiran dojam, nije novost jer svjetske trendseterice već godina luduju za – haljinama od čipke.

Najpoznatija i najskuplja haljina od čipke je bijela haljina boje slonovače koju je Audrey Hepburn nosila u filmu “Praznik u Rimu”, te na dodjeli Oscara. Haljina će se naći na jednoj londonskoj aukciji, a očekuje se da će postići cijenu 40.000 – 60.000 funti.

Autor: Zanosna, Foto: hm.com