Kako nositi plisiranu suknju

žena u suknji

Plisirane suknje su ponovno u modi ali to ne znači da biste ih trebale nositi kao što je to činila vaša majka ili njezina majka. Stare stvari dolaze ponovno u modu, ali se ne kopiraju iz devedesetih, osamdesetih ili sedamdesetih, one se vraćaju kao klasici i kao podloga nečemu novome.

Tako se plisirana suknja sada nosi s čizmama, tenisicama i štiklama. Imate ih u sportskim i neformalnim verzijama, ali i kao sofisticirane i elegantne. Ako ste pronašli prekrasnu plisiranu suknju, ali ne znate s čime biste je kombinirali i kako bi je mogli nositi, slijedite naše savjete.

Jeans kombinacija

Jeans košulja savršeno ide uz plisirane suknje. Kombinirajte crnu suknju s ispranom jeans košuljom i balerinkama. Možete kombinirati i suknje u bojama jer jeans podnosi razne kombinacije. Dodajte platnene tenisice i dobit ćete ležerniju kombinaciju, a ako izaberete sandale imate lijepu kombinaciju za izlazak. Možete odjenuti i jeans prsluk ili jaknicu.

Pamučna majica

Koju god suknju da imate možete je kombinirati s običnom pamučnom majicom. Problem će jedino biti pronaći idealnu kombinaciju. Neka majica bude malo duža tako da je možete ugurati u suknju i lagano je izvući da prekrije rub suknje. Na to možete dodati i neki šareni ili obojeni remen da podigne kombinaciju. Uvijek birajte jednobojne majice radi jednostavnosti izgleda.

Statement nakit

Na plisiranu suknju savršeno će ići neki komad nakita koji se ističe, poput predimenzionirane ogrlice. Kada nosite statement nakit obratite pažnju da odjeća bude u nježnim nijansama ili crne boje tako da bude podloga za nakit koji se treba istaknuti, a ne utopiti u kombinaciji.

Vrtoglave pete

Plisirana suknja dužine do pola lista savršena je za vrtoglavo visoke pete. Štikle će doći do izražaja, a nećete izgledati vulgarno ili neprimjereno. Dobit ćete na visini i djelovat ćete vitkije.

Elegancija

Crno, bijelo ili crveno boje su s kojima ne možete pogriješiti ako želite izgledati elegantno. Crna plisirana suknja s crnim topom, čak i pamučnim, djelovat će kao da ste izašli iz nekog noir filma i kao da ste fatalna zavodnica. Što je gušća suknja, to ćete glamuroznije izgledati.

Moda podnosi puno toga pa teško da možete pogriješiti ako se držite jasnih linija i izbjegavate pretjerivanje. Ako kombinirate uzorke pazite da ne odudaraju previše i da ne izgledate kao Alisa u zemlji čudesa, osim ako vam to nije cilj. Samo naprijed.

Autor: J.S., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock