Kako nanijeti bronzer i highlighter

nanošenje bronzera

Bronzer je dio dekorativne šminke namijenjena za toplije dana, odnosno kada smo već dovoljno preplanuli i kada nam koža nije presvjetla. Pomoću bronzera lakše možemo istaknuti crte lica i na jedan lijep način naglasiti naš preplanuli ten.

Mnoge žene bronzer tokom ljeta koriste umjesto rumenila, no neke ga i kombiniraju. Bronzer se najbolje nanosi kistom za nanošenje rumenila. Kist ne bi smio biti prevelik niti premali, nego jednostavno srednje veličine kako bi se ravnomjerno moglo obuhvatiti cijelo lice.

Bronzer nanosimo sličnim pokretima kao i rumenilo sa ciljem naglašavanja kontura lica. Kako biste najbolje naglasili vaše obraze, nanosite ga istim potezima kao i rumenilo. Razlika je u tome što bronzer možete nijansirati i vrlo lako se vidi na licu.

Želite li suziti dužinu brade, malo bronzera nanesite na sam vrh brade, a ako želite suziti čelo, također malu količinu bronzera nanesite na lijevu i desnu gornju stranu čela.

Ista stvar je i kod vizualnog smanjivanja nosa. Upravo se zato preporuča korištenje bronzera u takve estetske svrhe i za postizanje lijepog tena.

Highlighter nanosimo širokim, lepezastim kistom, a njegova svrha je istaknuti područje iznad jagodica. Highlighter nanosimo kad je cijelo šminkanje već gotovo, a njime postižemo i prirodni sjaj na tom prijelazu između jagodica i očiju.

Nikako ne biste smjeli pretjerivati s nanošenjem highlightera jer bi područje oko očiju moglo biti presvjetlo za razliku od područja na ostatku lica.Highlighter se jako lijepo primjećuje na osunčanoj, preplanuloj koži jer najviše tada dolazi do izražaja.

Koristite highlightere sa sjajnim česticama koji će davati stvarno prekrasne rezultate.

Highlighter se nanosi u vrlo malim količinama i to tako da se lagano dodirne kist kako bi se uhvatio prah. Nanosi ga se direktno s kista na lice prvo u jednom smjeru pa u drugom i to između obraza i očiju, kako bi se uspostavila neka ravnoteža u make up-u.

Autor: A.B., Foto: Werner Heiber/Shutterstock