Razlike između dnevne i večernje šminke

večernja šminka

Postoje velike razlike kada su u pitanju dnevna i večernja šminka. Mnogo ljudi misli da je osnovna razlika u tome što se kod večernjeg izgleda doda više make up-a, no to je pogrešno mišljenje. Glavnu ulogu donosi svijetlo, a zatim šminka.

Svako svijetlo na svoj način djeluje drugačije kada nas osvjetljava. Zato je bitno pripaziti tokom šminkanja kakve ćemo boje odabrati kada je u pitanju danje svijetlo.

Što se sjenila tiče, odaberite svjetlije nijanse. Njima ćete otvoriti pogled, a očima dati svjež i odmoran izgled. Za rumenilo se odlučite na nježnije roze i breskvaste nijanse, a maskaru je dovoljno nanijeti samo u jednom sloju. Za usne, kada je dnevna šminka u pitanju, nanesite ruž boje kože ili sjajilo koje će vas definitivno podići.

Pogledajte kako to izgleda kada oči uljepšate s nekoliko različitih nijansi svijetlih boja poput srebrne i bijele.

Za dnevnu šminku odaberite prozračni puder lagane strukture koji će baršunasto prijanjati uz vaše lice. Bitno je da puder bude u nijansi vašeg tena. Nikako nemojte nanositi tamnije boje pudera jer se na danjem svijetlu gotovo sve primjećuje, a vama je cilj da bude što prirodniji make up.

Puder nanesite u količini tako da prekrije nedostatke, a ističe sve ono lijepo na licu. Zato za pretjerivanje ovdje nema mjesta. Sjetite se pravila da je manje više.

Kada smo nanijeli puder kako treba, na red dolaze obrve. Oblikujte ih precizno tako da pratite prirodnu liniju luka obrva. Ako su vam presvijetle ili na nekim dijelovima nedostaju, upotpunite ih olovkom za obrve. Također pazite s pretjerivanjem, jer ćete djelovati neprirodno.

U večernjoj šminki je dozvoljeno koristiti jače tonove i nanijeti više šminke. No, sve u umjerenim dozama. Za puder se odlučite da bude u malo gušćoj teksturi. Nanesite ga prvo na čelo i nos, zatim na obraze te rubove lica pazeći pri tom da ne nastane neugodna, tamna crta između lica i vrata.

Uz večernji look pristaje i korektor. Precizno ga natapkajte na području podočnjaka te kapka kako bi sjenilo bilo postojanije. Ako ste skloni masnoj koži, bilo bi poželjno kada biste na T-zonu nanijeli malo pudera u prahu kako kasnije ne bi došlo do neželjenog sjaja.

Za sjenila se odlučite u nešto tamnijim nijansama. Možete kombinirati više boja kako bi oči došle do izražaja. Olovkom nadopunite rubove očiju, a ako imate dovoljno vremena, možete se odlučiti i na tuš.

Usne ćete učiniti većima, koristite li olovku za usne. Uzmite one koje su u boji vašeg ruža kako biste ih bolje istaknuli. Zatim usne do kraja ispunite ružem i spremne ste za pravi večernji izlazak.

Autor: A.B., Foto: Mayer George/Shutterstock