Stojeći solarij, praktičan i efikasan

stojeći solarij
Stojeći solarij, Foto: Roman Mahmutoff/Shutterstock

Koliko puta ste se našli u situaciji da želite čim prije potamniti, odnosno dobiti pravu podlogu prije odlaska na more kako ne biste izgledali kao da ste izašli iz tvornice sireva. Naravno nitko od vas ne želi previše iskakati prvi dan na plaži kad se i više nego primjeti koliko ste dana vi na moru, a koliko je osoba samo ručnik dalje od vas.

Danas zato postoji velik broj rješenja, a među nakorištenijima je zasigurno solarij koji je došao kao svojevrsna revolucija novih stvari u svijetu ljepote i naravno praktičnosti. U početku su to bili sanduci u koje su mogli leći samo oni koji nisu strahovali od pomisli da bi mogli ostati zatvoreni.

Naravno da velik dio vas pritom uopće ne razmišlja o tome kako ležite u kutiji koja sadrži određene lampice za brže tamnjenje. Velik dio vas zapravo razmišlja samo o tome da što prije dobije željenu boju.

Već neko vrijeme pored klasičnih solarija u salonima diljem Hrvatske u ponudi imate i stojeće solarije. Dakle radi se o tome da okomit pložaj osigurava prije svega optimalno korištenje prostora,.

Kod stojećih solarija treba izdvojiti njihovu prostranu unutrašnjost koja sprječava dodir tijela s površinom kabine, omogučujući tako najveći stupanj higijene, što ipak nije sitnica.

Kabine su dizajnirane tako da uglavnom svi dijelovi tijela budu u potpunosti izloženi zrakama kako bi se postigla jednolikost i ujednačenost dobivanja boje. Pored toga u skoro svakom stojećem solariju imate priliku opustiti se uz zvuke neke poznate glazbe koja će vam olakšati boravak u zatvorenom prostoru.

Danas po posljednjim istraživanjima, stojeći solariji su više u upotrebi, a kad pogledate njihove karakteristike nije ni čudo. Svi želimo izgledati lijepo, ali da pritom ne nastrada naše zdravlje.

Izvor: S.Š.  Foto: Roman Mahmutoff/Shutterstock