Što je karboterapija

lijepo i njegovano lice
Lijepo i njegovano lice, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Želite biti vječno mladi? Tko ne želi, jer malo je onih koji ne žele vječno imati izgled kao da su tek navršili dvadeset godina. U posljednjih desetak godina kirurgija je znatno napredovala, a to svjedoče sve učestaliji odlasci mnogih na brojne estetske zahvate, pomoću kojih žele usporiti normalan prirodni proces. Ne samo da možete dobiti drugačiji nos, ispraviti neke nepravilnosti nego isto tako možete ukloniti svoje bore za koje svi trebaju biti spremni.

Činjenica je kako pravilan način života može usporiti njihovu pojavu, a tu se osim prehrane misli i na izbjegavanje prečestog izlaganja suncu. O čemu se točno radi? Naime prema posljednjim istraživanjima pokazalo se kako izlaganje kože suncu može dovesti do ranije pojave bora, budući da previše sunca dovodi do sušenja kože.

Dakle bitno je znati kako postoji proces koji pomaže kod uklanjanja bora, a ako niste znali taj se postupak zove karboterapija. To je ništa drugo nego postupak koji obuhvaća ubrizgavanje CO2 pod kožu. Nije bolan i neugodan, a preporučaju se barem tri tretmana.

Odlučite li se za tretman potrebno je prije svega konzultirati se sa liječnikom koji će vam napraviti tretman za koji je poznato da ga nakon nekog vremena treba ponavljati, budući da se ipak radi o borama koje su dio normalnog životnog procesa i koje se ponovno mogu javiti.

Osim prehrane i izlaganju suncu došlo se do saznanja da kod nekih prerana pojava bora ima veze i sa smanjivanjem masnoće na licu zbog čega dolazi do opadanja lica, odnosno produljivanja lica. Osim toga pokazalo se isto tako da do pojave bora može doći i zbog smanjivanja kostiju lica.

Danas postoje razni tretmani no nekako se na karboterapiju ipak gleda kao na uspješniju budući da su dosadašnji rezultati pokazali pozitivne pomake. Na vama je da se odlučite za jedan od njih pomoću kojeg ćete postići željeni izgled i malo se vratiti u mladost.

Autor: S.Š.  Foto: Valua Vitaly/Shutterstock