Što uništava obojanu kosu

crvena boja kose

Danas je malo žena koje imaju prirodnu boju kose, puno je više onih koji bojaju svoju kosu. Neke se odlučuju za boje koje su najsličnije prirodnoj boji, dok ostale idu za velikim promjenama, a to je potpuno novi izgled. Slijede savjeti kako zaštititi novu boju kose.

Kao i kod svega ostalog u životu tako se i ovdje treba pridržavati pravila koja vam mogu sačuvati zdravlje kose još dugo, unatoč brojnim tretmanima kojima ste ju izložili. Za razliku od vaše prirodne boje kose, obojana traži više pozornosti, a pored uobičajenih preparata kao što su maske, važno je da znate što ne smijete raditi.

Postoje situacije kojih niste ni svjesni, a uz pomoć kojih doprinosite uništavanju zdravlja kose. Bilo bi dobro izbjegavati rutine zbog kojih se kasnije nećete bolje osjećati nego ćete samo tražiti spas za svoju kosu. Vaša obojana kosa i dalje može biti lijepa, sjajna i zdrava.

Mnoge žene griješe kada boje kosu više nego što bi trebalo. To nije dobro jer se tako samo ubrzava proces njenog oštećenja te se skraćuje vijek trajanja nove boje. Odlučite li se bojanje kose, važno je samo da svakih mjesec dana bojate izrast, a ako želite opet mijenjati boju, obojite prvo izrast, pričekajte par minuta i nastavite bojati cijelu kosu.

Mnogi stručnjaci su bili složni da je jedan od najvećih neprijatelja za obojanu kosu upravo voda. Iako kosu treba prati redovito nije dobro to raditi svaki drugi dan. Ako ste jedni od onih kojima se kosa često masti, za vas je rješenje šampon za suho pranje.

Kada perete kosu pazite da temperatura vode nije previše visoka, bilo bi dobro da je voda mlaka. Tako će vam boja duže vremena biti postojana, pa nećete morati na bojanje dolaziti sa izrastom do pola glave.

Obojana kosa je osjetljivija i zato treba više paziti. Pokušajte izbjegavati pegle i uvijače za kosu zbog kojih je ona izložena visokim temperaturama. Kako bi zaštitili kosu prije primjene spomenutih aparata, nanesite odgovarajući sprej i tako pružite potrebnu zaštitu. Učinite najbolje za njegu svoje kose.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock