Profinjena tanka pletenica

pravljenje frizure

Zaista se može naći bezbroj frizura kad je riječ o pletenicama. Ovoga puta vam donosimo jednu jednostavnu i romantičnu frizuru s kojom ćete davati look grčke božice. Pitate se kako je napraviti? Vrlo lako. Važno je samo da obožavate pletenice te da ste vješti u pletenju.

Za početak, bitno je imati svježe opranu kosu kako bi izgledala što bujnije nakon sušenja. Operite je sa šamponom koji će joj podariti glatkoću i volumen istovremeno.

Regenerator bi isto trebao biti za bolje postizanje volumena te kako bi ukrotio sve neposlušne vlasi.

Kosu najprije prosušite ručnikom. Nikako je nemojte grubo trljati jer bi to moglo prouzrokovati pucanje vlasi, pogotovo kad je kosa mokra.

Nakon dvadesetak minuta, kosu polagano isfenirajte fenom srednje topline. Bitno je samo da ne bude prejaka temperatura kako bi vaša kosa očuvala vlažnost.

Zatim je sprejem oblikujte tako da ćete prstima proći par puta po njoj. Koristite sprej protiv vrućine jer ćete trebati kosu nakovrčati figarom ili peglom za kosu.

Pažljivo koristite figaro kako bi sve prošlo bez problema i neželjenih posljedica na račun kose i kože.

Zatim uzmite dva pramenova sa svake strane kose. Neka budu tanji pramenovi i svaki oblikujte u pletenicu. Pletenica treba biti tanka i uobičajena sa svake strane.

Nakon što ste pletenice ispleli, spojite ih na stražnjoj strani kose, te ih zavežite gumicom za kosu. Tjemeni dio kose zatim spustite i prekrijte gumicu da se ne vidi. Ostat će vidljive samo dvije pletenice sa svake strane.

Tako ćete dodatno dobiti na volumenu kose na tjemenom području.

Lakom za kosu pričvrstite vašu novonastalu frizuru te je ponosno prošećite za romantične izlaske, školu ili faks.

Također, takav stil frizure je pogodan i za različite svečane događaje poput prve pričesti i kršenja. Upravo zbog svog nježnog, romantičnog i ženstvenog izgleda preporuča se kod svake žene, djevojke ili djevojčice koja zna nositi pletenice sa stilom.

Autor: A.B., Foto: Raia/Shutterstock