Što s vjenčanicom nakon svadbe

nasmiješena mladenka

Vjenčanje je jedan od najvažnijih dana koji treba jako dobro organizirati. Naime prije samog dana potrebno je napraviti plan djelovanja u koji treba uklopiti sve važne detalje kao što je odabir restorana, slastičarne, cvjećarne, fotografa, vjenčanice, odijela i mnogih drugih stvari.

Međutim nakon vjenčanja potrebno je skupiti dojmove i zbrojiti troškove koji su nastali putem.

U novonastalu situaciju svakako treba ubrojiti i vjenčanicu koju je mlada odlučila kupiti umjesto posuditi. Kako se uglavnom radi o tradicionalnim modelima za koje je i više nego očito da su vjenčanice, mnoge mlade dame su u nedoumici što sa tom prekrasnom haljinom.

Za sve one koje razmišljaju hoće li kupiti, ili posuditi vjenčanicu, slijedi nekoliko korisnih savjeta koji mogu pomoći kod odluke. Drage dame koje se odluče na kupovinu, bilo bi najbolje odmah nakon vjenčanja oprati vjenčanicu u kemijskoj čistionici.

Poklonite ju

Haljinu možete pokloniti vama dragoj prijateljici, ili možda nekome iz obitelji. Isto tako ju možete donirati u dobrotvorne svrhe. Ne samo što ćete učiniti dobro djelo, nego ćete se vi osjećati bolje budući da ste ovim činom pomogli nekom.

Prekrojite ju

Jedno od popularnijih rješenja zasigurno je odluka da ju prekrojite i dizajnirate haljinu koju možete nositi za druge svečane prilike. Isto tako ostatke haljine možete iskoristiti kako bi napravili haljinu za svoju curicu. Možda za njen prvi rođendan.

Napravite okvir i kutiju za nakit

Dovoljno je samo malo mašte i prije svega kreativnosti kako bi vaša haljina postala dio vašeg svakodnevnog života i kako bi vas uvijek podsjećala na jedan od najljepših dana u godini. Tu se prije svega misli na izradu kutije za nakit od ostataka haljine, ili možda okvira za slike.

Autor: S.Š., Foto: Grekov’s/Shutterstock