Što kada partner ne želi dijete

partner dijete

U svakoj vezi dođe trenutak kada jedan od partnera, ili u najboljem slučaju oba partnera, žele svoju vezu podići na viši nivo. Pod višim nivoom mislimo na ulazak u brak, zajedničko preseljenje ili prinova u obitelji. Što se tiče prinove u obitelji, to je jedna od najljepših odluka, ali i najvažnijih! No, što ako jedan partner želi dijete, a drugi ne?

Žene su te koje su sklonije djeci, od njihovih partnera. Naravno, nije uvijek tako, ali u većini slučajeva je. Ako je to scenarij i u vašoj vezi, trebate znati da ne smijete prisiljavati partnera na dijete dok on nije u potpunosti spreman na to. Ukoliko partner popusti vašoj želji, a da on sam nije siguran da li to želi, ne može završiti dobro, a ti problemi će kad tad isplivati na površinu.

Da bi par dobio dijete, želja treba biti obostrana, te oba partnera trebaju imati želju odgajati dijete. Ukoliko to nije slučaj kod vas, ne brinite, samo trebate biti strpljivi, te nikako ne smijete pritiskati partnera na ono što ne želi.

Ukoliko želite dijete, bez obzira da li vam je to prvo ili drugo dijete, jednostavno to trebate reći otvoreno svome partneru. Neka zna kako se osjećate i što biste željeli, ali isto tako pazite da mu to ne kažete na način da osjeti da ga forsirate na nešto.

Ukoliko vaš razgovor krene u smjeru svađe, prekinite ga odmah! Ovo nije tema oko koje bi se trebali svađati, i vi kao žena trebate prihvatiti da je muškarcima potrebno malo više vremena kako bi napravili veći korak u životu.

Isto tako ukoliko ni vi sami niste u potpunosti sigurni da li želite dijete i da li ste spremni na tu odgovornost koje dijete donosi do kraja života, onda još malo pričekajte. Tek kada dobijete istinsku veliku želju, u kojoj neće biti ni trunke nedoumice, tada je sigurno pravo vrijeme.

Autor: A.Z., Foto: altafulla/Shutterstock