Kako ošišati šiške

rezanje šiški

Već neko vrijeme razmišljate o promjeni, ali niste sigurni što točno napraviti. Možda bi bilo najbolje krenuti s kosom, ošišati se ili obojati kosu u neku drugu boju. Za što se god odlučili nećete pogriješiti, jer svaka je promjena i više nego dobrodošla, a pogotovo ako ćete se vi pritom osjećati bolje i kao nova osoba.

Jeste li razmišljali o šiškama? Kada ste zadnji put imali odrezane šiške, je li to možda bilo dok ste još išli u školu, ili nikada? Ako želite dašak svježine onda je vrijeme da se vaše šiške skrate na dužinu koja će vas otvoriti i podignuti.

Šiške možete odrezati i kod kuće, a ako niste sigurni kako slijedi par zanimljivih informacija koje će vam pomoći. Prije nego što se upustite u proces rezanja šiški provjerite imate li dovoljno oštre škare. Ako nemate otiđite u dućan za frizersku opremu i kupite prave škare. Ne moraju biti profesionalne kao kod frizera, ali važno je da mogu napraviti ono što želite.

Prilikom kupovine uštedjet ćete novac, jer nećete uzimati profesionalni pribor predviđen za salone. Škare sada imate i vrijeme je da se bacite na posao. Prvo i osnovno pravilo koje morate znati je da kosa ne smije biti mokra dok ju šišate, zato što će se kosa dok je mokra značajno podići.

Prije šišanja šiški morate imati viziju kakav izgled želite postići. Jednostavno morate znati na koju ćete dužinu ići i koje pramenove želite skratiti. Kada ste to odlučili zavežite ostatak kose u rep i krenite sa šišanjem.

Dok režete šiške, krenite ih šišati od sredine. Kada ste završili s jednom stranom izmjerite visinu odrezane kose i nastavite isto tako i u drugom smjeru. Šiške uvijek prije rezanja morate podijeliti na dva dijela, jer će vam tako biti lakše.

Autor: S.Š., Foto: Vera F/Shutterstock