Sedefasti pramenovi za kosu su novi trend

duga kosa

Za ovu sezonu ostavljamo mjesta za pramenove koji imaju biserni sjaj baš poput prelijepih sedefastih nijansa školjke s unutarnje strane. Mnogi će se iznenaditi tom neuobičajenom kolekcijom, no imajte na umu da takve raznobojne boje u decentnom stilu znaju biti vrlo profinjene te su namijenjene za modno osviještene žene.

Tehnika farbanja pramenova kod frizera, zbog sedefastog trenda, djeluje poput slikara koji miješaju boje i pažljivo ih nanose. Cilj je stvoriti dugine boje te stopiti svaku nijansu s drugom. Također je i bitno da te nijanse budu izvrsno napravljene s unutarnje strane, dok s vanjske strane boja treba biti matirana.

Za besprijekoran izgled je važno kvalitetno pravljenje pramenova zato frizeri za bolju preciznost koriste prozirne folije. Pomoću prozirnih folija učinkovitije vide svoj rad te nad njime imaju potpunu kontrolu.

Bojanje pramenova u sedefasto, spaja istu tehniku kao i s flamboyage pramenovima koji se zasnivaju u bojanje spontano odabranih tankih pramenova. Takvi pramenovi su izvučeni iz cijele površine kose baš poput sedefastih.

Sedefaste nijanse za kosu u proizvodnji dolaze čak i bez štetnog amonijaka. Zadaća tom nezdravom spoju je otvaranje površine vlasi kako bi boja bolje ušla u kosu ostavljajući pritom iza sebe suhu i beživotnu kosu.

Ako volite biti u centru pažnje gdje god krenuli, odlučite se za one jarkije nijanse sedefastog bojanja pramenova, dok za one suptilnije karaktere predlažemo pastelne boje.

Biserni pramenovi svojim presijavanjem imaju zadatak naglašavanja vaše frizure. Zato je za ovako hrabar trend osnovno pravilno imati i lijepo oblikovanu frizuru. Pobrinite se da kosu svakodnevno njegujete odgovarajućim preparatima kako bi bila pravi pojam za zdravlje, ljepotu i modu.

Frizuru odaberite prema vašem licu, a za duljinu se ne trebate brinuti jer sedefasti pramenovi ne zahtjevaju određenu duljinu kose. Samo se prepustite u stručne frizerske ruke koje će osvježiti boju vaše kose te začiniti vaš svijet s mnoštvo vedrih boja.

Autor: A.B., Foto: Maksim Toome