Što je grejpfrut dijeta

crveni grejpfrut

Danas postoji mnogo dijeta zahavljujući kojima mnogi uspijevaju smršaviti i vratiti tijelo opet u formu. Jeste li čuli za grejpfrut dijetu? Radi se o još jednom načinu koji bi vam mogao pomoći da izgubite suvišne kilograme.

Grejpfrut je voće koje obiluje enzimima koji se smatraju ključnima kada je u pitanju rad probave i postupak razgradnje masnoća. Grejpfrut je saveznik koji vam može pomoći da smršavite. Postoje dvije metode koje se baziraju na unosu spomenutog voća.

Prva se odnosi na stroži oblik prehrane kada se konzumira samo grejp zbog čega se postiže veliki gubitak kilograma za kratko vrijeme. U to vrijeme vi jednostavno ne dozvoljavate unošenje niti jedne vrste hrane osim grejpfruta. Ovo voće pomaže sagorjeti masnoće.

Drugi način podrazumijeva konzumiranje grejpfruta prije svakog obroka. Možete ga konzumirati na nekoliko načina bilo u obliku svježe iscijeđenog soka ili kupovnog soka koji u sebi nema dodani šećer.

Za vrijeme ove dijete nije dozvoljen unos slatkiša tako bi bilo dobro na neko vrijeme zaboraviti na slatkiše. Dobro je što osoba i dalje može jesti namirnice koje je i prije konzumirala.

Dozvoljene su namirnice poput jaja, ribe, sira, sve vrste mesa, mliječni proizvodi te žitarice, ali u manjoj mjeri. Voće i povrće možete jesti u neograničenoj količini, a važno je da smanjite unos kruha.

Potrebno je svako jutro početi sa čašom soka od grejpfruta. Slijedite upute oko pripreme hrane i rezultati će brzo doći. Hranu možete spremati kao i dosada, bilo da kuhate na pari, pečete, pirjate ili pržite.

Vrijeme trajanja dijete nije ograničeno osim ako se odlučite na metodu kada je dozvoljen unos samo jedne namirnice. Tada dijeta smije trajati do najviše tjedan dana kako ne bi ugrozili zdravlje. Ne zaboravite se prije konzultirati sa liječnikom koji mora dati zeleno svjetlo ako se odlučite za stroži oblik dijete.

Foto: Lizewiek/Sxc