Što je bijela dijeta

jedna čaša mlijeka

Zar ne bi bilo lijepo kada bi mogli brzo smršaviti bez da se duže vrijeme opterećujete sa svojim kilogramima i rigoroznim režimima prehrane? Zbog toga što je sve više onih koji žele smršaviti, danas postoje mnoge dijete koje nude metode kako smršaviti.

Ako ste jedan od onih koji ne voli puno vježbati, a želi pronaći način da dovede svoje tijelo do savršene figure, vrijeme je da se okrenete prema dijeti koja je pokazala dobre rezultate. Što je bijela dijeta?

Radi se o dijeti tijekom koje se savjetuje konzumacija namirnica u bijeloj boji. Bez obzira što su šećer i sol bijele boje, bilo bi najbolje kada bi oba začina izbacili ili ih koristili u malim količinama.

Važno je da se pridržavate uputa dijete kako bi što prije došli do željenih rezultata. Potrebno je biti dosljedan i vjerovati kako možete uspjeti. Ako ste se odlučili za bijelu dijetu, slijede savjeti koji će vam olakšati primjenu dijete sa zanimljivim imenom.

Doručak

Bez obzira bili na dijeti ili ne, važno je da svaki dan počnete s najvažnijim obrokom. Doručak ne bi smio nitko izbjegavati jer daje potrebnu energiju koja će vam pomoći da izdržite prvi dio dana.

U jutarnjem dijelu dana uživajte u laganom jogurtu koji na sebi ima oznaku light. Skuhajte jedno jaje i izdvojite bjelanjak jer žutanjak nije dozvoljen. Nećete pogriješiti ako doručak obogatite i čašom prirodno napravljenog soka.

Međuobrok

Koliko je važan doručak tako je neophodno da imate i međuobrok. Za ovaj dio dana odaberite salatu od miješanog povrća i čašu mlijeka. Ne zaboravite na tanjur juhe i tost napravljen od integralnog brašna.

Ručak

Kada je vrijeme za ručak, odlučit ćete se za namirnice u bijeloj boji. Možete se počastiti bijelom ribom, rižom, kupusom ili pilećim prsima.

Večera

Večer je rezervirana za razne salate, neovisno radi li se o voću, povrću te jednoj čaši mlijeka.

Rezultati će doći vrlo brzo, a pored toga što više nećete imati puno kilograma, vaš će se organizam očistiti od svih štetnih tvari. Zašto? Zato što se tijekom bijele dijete savjetuje unošenje puno tekućine.

Foto: Gabi Mois/Shutterstock