Pametni telefoni kao mala računala

djevojka na mobitelu
Djevojka na mobitelu, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Nije tako davno kada je skoro svaki čovjek u svom džepu nosio mobitel pun uzbuđenja što ga sada u skoro svakom trenutku može dobiti bilo tko. Bila su to uzbudljiva vremena kada nije postojalo ništa loše u tome što ste dostupni 24 sata nas dan. Danas kada se pogleda iz prespektive običnog čovjeka,  a ne poslodavca mobiteli su na neki način postali u jednom uteg i prijeka potreba. Činjenica je kako je danas bez njih postalo teško funkcionirati.

U početku su mobiteli bili dovoljni za obaviti pokoji poziv i poslati poruku. Danas su oni puno više, a i više je nego očito kako su se razne kompanije počele međusobno natjecati koja će privući više kupaca. Sve te kompanije dale su si zadatak da osmisle telefon koji će u sebi sadržavati apsolutno sve.

Tu se prije svega misli na mogućnost povezivanja na internet, što sa sobom vuče opciju slanja i primanja mailova, dobra rezolucija na kameri i foto aparatu, veliki kapacitet memorije i sve ostale funkcije koje bi prosječan građanin mogao zatrebati.

Pametni telefoni u početku su bili namijenjeni isključivo poslovnjacima za njihove potrebe. No zbog sve veće dostupnosti što se tiče cijene uređaja, pametni telefoni našli su se u džepovima i torbama malo mlađe generacije. Zahvaljujući raznim modelima i mlađi su našli način da dođu do željenog telefona.

Nije nepoznanica kako u zadnje vrijeme tržištem dominiraju dva najpopualrnija modela, jedan iz Samsungove linije telefona, a drugi iz Applea. Ne treba posebno napominjati o kojim se mobitelima radi, jer je to i više nego očito, ali činjenica je kako su upravo oni zauzeli sam vrh popularnosti.

Prije kupovine novog mobitela u ovom slučaju pametnog telefona, treba imati na umu nekoliko činjenica. Za što vam točno treba mobitel? Ako ga namjeravate koristiti u poslovne svrhe tada vam je potreban smartphone sa svim potrebnim funkcijama.

Želite li samo impresionirati svoje prijatelje tada ne trebate posezati za najnovijim čudom tehnike, budući da ionako nećete koristiti sve što vam mobitel može pružiti. U takvoj situaciji idealno je rješenje nabaviti manji model pametnog telefona s možda malo manjim kapacitetom, onoliko koliko vama treba.

Autor: S.Š. Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock