Što je flamboyage

pramenovi

Volite pramenove? Ako je tako onda će vas zasigurno zanimati još jedna tehnika bojanja kose koja se u zadnje vrijeme popela visoko na vrh najpopularnijih frizura koje su čak pokazale i poznate osobe iz svijeta filma i glazbe. Flamboyage je poznata tehnika preslikavanja prirodnog izgleda kose.

Došlo je vrijeme za promjenu, a vi niste sigurni što bi prvo napravili. Ako želite što prirodniji izgled s malim dodatkom čarolije, zašto se ne biste odlučili za flamboyage. Ovu prepoznatljivu tehniku primjenjuje sve više žena, a već sada brojni frizerski saloni rade na usavršavanju kako bi vam mogli dati pravi flamboyage.

Iako je flamboyage dosta sličan ombre načinu farbanja kose, ovdje se radi o tehnici bojanja pramenova koja stavlja naglasak na sjenčanje kose ili prirodan efekt sunca u kosi. Kod spomenutog načina bojanja uzme se nekoliko pramenova koji se potom izvuku iz cijele površine kose.

U čemu je tajna savršenih tankih pramenova s efektom sjenčanja? To su ništa drugo nego samoljepljive prozirne folije, koje omogućuju da pozorno pratite cijeli postupak bojanja te da se bojanje izvede vrhunskom preciznošću.

Dobro je znati kako popularna tehnika sjenčanja i nije tako nova, ali ono što je drugačije su samoljepljive trake. Ljepljive su poput folije, a princip rada je takav da se prislone uz pramen i odvoje nakon čega se boji samo kosa koja ostaje na foliji.

Kao rezultat nastaju prekrasni pramenovi i njihovo stapanje, gdje se postiže čudesan prirodni efekt. Učinci flamboyaga su višestruki. Vaša kosa će biti sjajna i prekrasna, a osim toga odrazit će se i na vaše lice koje će biti toplije i mekše.

Ne treba zaboraviti kako flamboyage pomaže i kod pomlađivanja. Sve dame kojima se ombre nikada nije svidio, bit će sretne jer je flamboyage po nekima puno ljepši i prirodniji.

Autor: S.Š., Foto: dinkat/Shutterstock