Kako odrezati šiške kod kuće

šiške

Šiške su baš slatke i dobro došla promjena uz koju ćete se osvježiti. Ponekad je teško ostvariti promjenu koju želite postići, jer jednostavno nemate vremena ili niste sigurni radi li se o pravoj odluci. Najbolje je prije nego što donesete odluku pogledati nekoliko slika modela sa šiškama, kako bi znali koji je vaš model i hoće li vam nova frizura uopće odgovarati.

Malo je onih koji se usude sami bez pomoći frizera odlučiti na šišanje kod kuće. To je sasvim razumljiva reakcija, ali ako se radi o manjim zahvatima, zašto ih ne biste pokušali napraviti u svoja četiri zida?

Spretne ruke frizera su uvijek sigurna opcija, ali ako smatrate da možete i malo ste nestrpljivi slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako ostvariti izgled iz snova i promjenu koju će kasnije svi primjetiti.

Prije nego što se upustite u šišanje provjerite imate li oštre škare, s tupima nećete daleko stići. Bilo bi najbolje kada bi kupili nove i to u specijaliziranim dućanima za frizersku opremu. Ne morate kupovati profesionalne škare koje koriste frizeri, dovoljno je samo da su oštre i da vam bude lako rukovati s njima.

Svežite kosu u rep i tako uklonite vlasi koji ne mislite dirati, a ostavite samo pramen koji biste htjeli skratiti. Kosa ne smije biti mokra dok ju šišate, iako ju je tako lakše kontrolirati. Zašto je tako? Kosa dok je mokra duža je od kratke. Ako odrežete kosu dok je još mokra ona će se uvelike podići.

Kosu ste osušili i vrijeme je za šišanje šiški. Podijelite šiške na dva dijela i krenite ih rezati na dva dijela i započnite s rezanjem od sredine. Ako ih krenete šišati od kraja postoji mogućnost da ćete ih ošišati ukoso. Ne žurite se, idite polako, jer rezultati će biti vrijedni truda.

Autor: S.Š., Foto: Vera F/Shutterstock