Kako ispeglati kosu

duga kosa

Koliko ste samo vremena proveli ispred ogledala razmišljajući koju frizuru složiti, koju šminku odabrati i koju robu odjenuti. To su normalne i svakodnevne situacije s kojima se svaka dama susreće. Kako bi izbjegli paniku u zadnji tren i mogli se opušteno odjenuti bez razmišljanja o tome hoćete li stignuti na vrijeme, najbolje je napraviti mali plan djelovanja.

Prije nego što se krenete sređivati razmislite o tome kakv izgled želite postići. Jedna od najpopularnijih frizura koja odgovara skoro svakoj prilici bez obzira radilo se o svečanim ili malo manje svečanim situacijama, je glatka i spuštena kosa.

Tako je, radi se o ispeglanoj kosi zbog čega ne morate posegnuti do frizerskog salona. Potrebno je samo malo prakse, vremena i strpljenja te dobra pegla za kosu. Kako bi sačuvali svoju kosu pokušajte prije peglanja staviti sprej koji će ju zaštititi. Sprej možete potražiti u svim bolje opremljenim drogerijama.

Prije nego što započnete operite kosu i dobro ju osušite. Kada ste ju osušili pošpricajte sprejem i podijelite sve one pramenove koje mislite ravnati. Ako vam je lakše uzmite kopče tako da vam ostatak kose ne bi smetao dok peglate pramen po pramen.

Za još bolji i efektniji izgled možete se poslužiti s još nekoliko trikova. To su pjena za kosu, gel i lak. Oni će osigurati da vam frizura ostane postojana unatoč vlazi u zraku i drugim elementima koji mogu utjecati na vašu savršenu frizuru.

Prilikom korištenja pegle za kosu pazite da ste ju zagrijali na potrebnu temperaturu, ako niste sigurni koja je pročitajte upute na kutiji. Pazite da svaki pramen kose koji ste uzeli ne držite predugo, tako riskirate da vam se kosa još više ošteti.

Osim pegle kosu možete ispeglati i uz pomoć četke za kosu. Za to su najbolje plitke četke, a ako niste sigurni koje raspitajte se kod svog frizera.

Autor: S.Š., Foto: puhhha/Shutterstock