Soda bikarbona protiv gljivica

Gljivice na nogama i na noktima su dosta česte, a češće se javljaju kod muškaraca iako ne zaobilaze ni žene. Kada ih jednom dobijete, jako ih se teško riješiti. Gljivice na nogama najčešće dolaze zbog velikih količina vlage, kvasca i plijesni, obično od neprimjerene obuće u kojima se noge jako znoje. Ako imate žutu ili bijelu mrljicu na noktima, možete posumnjati u gljivice jer to je prvi stadij ovog oboljenja.

Ako gljivice ne liječite na vrijeme, s vremenom mogu promijeniti i boju i oblik, a nokat može postati zadebljan ili se može početi listati. Gljivice na noktima treba započeti liječiti na vrijeme jer ih se bez liječenje nećemo moći riješiti. Ne želite li kupovati razne kreme, gljivica na nogama možete uspješno izliječiti i uz pomoć sode bikarbone i octa. Soda bikarbona jedno je od najboljih domaćih lijekova protiv gljivica.

Zašto su soda bikarbona i ocat toliko dobri za rješavanje gljivica na nogama? Njihova tajna je da najbolje djeluju zajedno jer soda bikarbona sprječava širenje i razmnožavanje gljivica dok ih ocat ubija.

Najbolji recept za rješavanje gljivica prirodnim putem je:

  • 5 žlica sode bikarbone
  • 1 šalica jabučnog octa
  • voda

Za početak u posudu u kojoj ćete natapati noge dodajte vodu i jednu šalicu jabučnog octa. Položite noge unutra i ostavite ih tako 15 minuta. Nakon toga, noge osušite papirnatim ručnicima. Potom u vodu s octom dodajte sodu bikarbonu te ponovite postupak natapanja nogu.

Postupak ponovite više puta na dan, odnosno dva puta samo s octom i dva puta s octom i sodom bikarbonom. Ovaj prirodni recept za rješavanje gljivica na nogama je prilično jednostavan i učinkovit, a njegov glavni cilj je da prvo jabučni ocat ubije sve gljivice, a potom soda bikarbona spriječi njihovo ponovno nastajanje i razmnožavanje.

Soda bikarbona je iznimno ljekovita i danas se sve češće koristi u sklopu alternativnog liječenja. Tako su zabilježeni odlični rezultati u liječenju raka sodom bikarbonom jer ona vraća tijelo u lužnato stanje. Samo mjesec dana svakodnevnog uzimanja dviju čajnih žličica sobe bikarbone na dan, izliječit će rak i spriječiti njegovo daljnje širenje. Osim u liječenju raka, soda bikarbona odlično je sredstvo za liječenje svih želučanih tegoba i probavnih smetnji, a nerijetko se koristi i u domaćinstvo kao prirodno sredstvo za čišćenje. Saznajte za što je sve dobra soda bikarbona i kako je sve možete iskoristiti ovdje.

Autor: M.L., Foto: Tobik/Shutterstock