Šminkanje u stilu Kleopatre

istaknuti make up

Od 1. stoljeća prije nove ere započeo je čaroban spoj između žene i šminkanja, a najbolji primjer je bila tadašnja vladarica egipatskog carstva – Kleopatra. Bila je simbol za ljepotu, a istovremeno i moć. I ovu sezonu vizažisti i stilisti preporučuju prodoran i upečatljiv stil šminkanja.

Ako ste se odlučili za takav look koji je inače uobičajan za Hollywoodske zvijezde, sigurno je da ćete izmamiti mnoge poglede. Započnemo šminkanje tako da prvo nanesemo hidratantnu kremu za lice te bazu. Bazu također stavljamo i na oči radi dugotrajnijeg make up-a.

Zatim nanesite tekući puder. Najbolje bi bilo kada biste na jagodice, vrh nosa, čela i brade nanijeli malo bronzera kako biste postigli blago preplanuli ten, baš poput Kleopatre. Vodite računa da sve lijepo postepeno nanesete kako se ne bi vidjele crte ili neugodne mrlje na licu.

Naglasak najviše dolazi na obrve i oči. Njima je Kleopatra plijenila pažnju i bila tako egzotična i provokativna. Zato trebaju biti jače našminkane. Obrve trebaju biti svijetlije za jednu nijansu od vaše boje kose. Po želji ih možete čak i produžiti, no pazite da ne pretjerate s crtom jer to može izgledati umjetno.

Na kapke nanesite svijetlije sjenilo, najbolje boje kože, i produžite do luka obrve. Zatim nanesite tamnije sjenilo, npr. crno, tamno plavo ili boje zemlje, od ruba oka lagano i nakošeno prema luku obrva. Također, u obzir dolaze i brončana, zlatna i bakrena sjenila.

Kako bi efekt bio što učinkovitiji, nanesite što deblju liniju tuša na oči. Izvucite ravnu crtu uz sam rub trepavica. Kako biste postigli zapanjujući, mačkasti pogled, ukosite crtu tuša na rubu oka.

Na isti način našminkajte donje trepavice što će vam pomoći tamna olovka jer je puno nježnija nego tuš. Po ukusu i volji, gornju i donju crtu trepavica možete spojiti i tako ćete dobiti lijepi izgled “krila”.

Nanesite maskaru na gornje i donje trepavice u što debljem sloju, dva do tri puta, za što gušći izgled trepavica. Možete koristiti i umjetne trepavice. Pošto su oči već dovoljno istaknute, dovoljno je da na usne nanesete ruž u neutralnim i pastelnim bojama, npr. boja karamele. Također, možete nanijeti i samo neutralno sjajilo za usne.

Ovakav Kleopatrin izgled zahtjeva posvećenost mnogim detaljima tokom šminkanja ali je zato uspjeh izazivanja pažnje zajamčen.

Autor: A.B., Foto: Seprimor/Shutterstock