Make up trikovi za prekrasne usne

šminkanje usana

Prekrasne, mekane, podatne i putene usne… Tako bi trebale svaki put izgledati kada ih odlučite uljepšati određenom bojom ruža za usne. Roza, crvena i mnoge druge boje, vaš su put prema transformaciji izgleda koji ćete postići uz pomoć make upa.

Šminkanje kao i sve ostalo ima svoja pravila i trikove koje bi bilo dobro slijediti. Radi se o poznavanju detalja uz koje ćete zasjati i to bez puno problema. Šminkanje podrazumijeva nekoliko područja na licu, a među njima su i usne.

Svaki put kada krenete naglašavati svoje lice krećete prvo s podlogom. Nakon pudera koji ide uz vašu boju kože vrijeme je za oči, obraze i naravno usne. Morate znati kako uljepšati usne i učiniti ih još ljepšima i poželjnijima.

Ako vas zanima slijede tri kratka i jednostavna savjeta koji će vas dovesti do izgleda kakv ste oduvijek željeli. Uljepšavanje usana započinjete s pilingom. Važno je prije stavljanja ruža pobrinuti se da na usnama nema ružnih crtica koje ukazuju na ispucalu kožu.

Njegu možete započeti s pilingom i to uz pomoć četkice za zube ili pamučnog ručnika. Budite nježni i bez grubih pokreta, kako si ne bi napravili ranice. Pilingom ćete ukloniti odumrle stanice kože.

Ako želite da usne izgledaju punije potrebno je osim pilinga paziti da ih njegujete balzamom. Uz pomoć njega ćete postići željenu punoću i sjaj, a završetak njihovoj ljepoti dat će ruž za usne koji ide na kraju.

Usne možete povećati uz još nekoliko trikova, a među njima su i određene boje. Prema mišljenju stručnjaka bilo bi najbolje izbjegavati tamne boje, jer će upravo one usne učiniti još tanjima. Poigrajte se s nekoliko svjetlijih nijansi.

Želite li biti sigurni da ste napravili sve što možete, za kraj uzmite prozirno sjajilo koje ćete staviti na sredinu usana. Svjetlo će se pritom reflektirati i stvoriti punije usne. Vi ćete biti zadovoljni jer sada možete izaći van s prekrasnim usnama.

Autor: S.Š., Foto: Africa Studio/Shutterstock