Greške kod nanošenja olovke za oči

šminka na očima

Razliku između suptilnog dnevnog izgleda i dramatičnijeg večernjeg izgleda, dat će olovka za oči. Stavljanje tuša na oči je nešto teži zadatak, no, niti lijepo obrubljivanje očiju olovkom nije najjednostavniji zadatak. Često radimo greške koje ne primijetimo dok se malo bolje ne pogledamo u zrcalu.

Stoga, saznajte kako ćete pravilno nanijeti olovku za oči na jedan ili oba kapka te koja prigoda zahtijeva koju šminku.

Ako nanosite olovku na donji i gornji kapak, dobit ćete dubinu, a trepavice će izgledati punije. No, ako je na donjem kapku olovka predebelo stavljena, oči mogu izgledati manje i pospano. Da se ovo ne bi dogodilo, donji kapak uokvirite svjetlijom olovkom kako bi izgledao suptilnije. Možete upotrijebiti i svjetliju nijansu sjenila u unutarnjem kutu donjeg kapka.

Za nanošenje su bolje kremaste olovke, ali njihova manjkavost je što se lako razmazuju ako ih ne nanesete savršeno. Stoga, dobro je oči pripremiti bazom koja će spriječiti razmazivanje šminke.

Ako idete na mačkasti izgled, teško ćete olovkom za oči postići savršenu liniju. Posebice na oba oka. Ako fulate, ispravite to sa štapićem za uši na koji ste stavili malo preparata za skidanje šminke. Kada ste pokušaj izbrisali, nanesite podlogu za šminku pa pokušajte ponovo.

Ako obrubite oči izvana i u unutrašnjosti kapka, oko će dobiti dubinu i dramatičan izgled. Ovo je idealno za večernji look. Ovo ne stoji svim ženama jer može vizualno smanjiti oči. Linija olovke je u doticaju s okom pa se vrlo lako razmazuje. Ako imate osjetljive oči, nećete moći podnijeti ovakvo šminkanje.

Nemojte stavljati maskaru prije nanošenja olovke jer biste mogli otežati nanošenje olovke. Trepavice će se slijepiti, olovka zapinjati između trepavica pa ako ste se sjetili staviti olovku nakon maskare – odustanite od te ideje.

Uz pomoć ovih malih trikova vaše će oči bit dublje, ljepše i lijepo naglašene. Isprobajte sve varijante i saznajte koja vam najbolje stoji.

Autor: S.G., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock