Savršeno našminkane oči

savršeno našminkano oko

Prvo što zamijetimo na svakom licu su lijepe oči, pa je normalno da svaka žena želi istaknuti i naglasiti svoje oči. Donosimo vam nekoliko savjeta kako savršeno našminkati oči, te koje tehnike pristaju određenom obliku.

Ako imate male oči onda su za vas svijetle nijanse sjenila i svjetlucava sjenila. Koristite olovke za oči sive ili smeđe boje koje ćete nanijeti na vanjske dijelove kapka. Bijelu olovku za oči koristite na unutarnjem dijelu kapka kako biste vizualno povećali oči. Maskaru nanesite na gornje i donje kapke.

Ako imate velike oči tada vam odgovaraju sjenila mat boje. Pazite da ne prelazite na gornji dio kapka, ili da ne upotrebljavate više različitih sjenila. Olovku koristite na gornjem kapku, a istu takvu tamniju olovku koristite na unutarnjoj strani donjeg kapka. Maskaru nanesite samo na gornje kapke.

Ukoliko su vam oči smještene preblizu koristite više nijansi sjenila, i to na način da svjetlije nijanse nanesete na unutarnji rub kapka i ispod obrva, a vanjske dijelove kapka našminkajte tamnijim sjenilom. Maskara i olovka za oči nanose se samo na vanjsku polovicu kapka.

Uvučene oči je potrebno samo obrubiti olovkom za oči, te nanijeti maskaru na gornje i donje trepavice. Izbjegavajte tamna sjenila.

Ako imate plave oči, najbolje nijanse sjenila su one toplijih boja kao roza i smeđa. Za smeđe oči najbolje su zlatne i zelene nijanse. Za zelene oči koristite ljubičastu i boju lavande, ili boja kave za prirodan izgled.

Svim bojama očiju pristaju siva, crna i čokoladno smeđa, no treba pripaziti sa načinom nanošenja.

Ukoliko ste zainteresirani za malo igranja s nekoliko boja, pokušajte s dvije vesele boje, zelenom i rozom. Radi se o bojama koje se međusobno nadopunjuju i zajedno čine savršenu sliku vašeg lica. Pogledajte video!

Autor: Ž.V., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock