Šminka za zelene oči

žena s crvenom kosom

Samo dva posto ljudi u svijetu ima zelene oči. Za ovu boju očiju kaže se da su zavodljive i jednako su privlačne kako na ženama tako i na muškarcima. Dolaze u raznim nijansama, od svjetlo zelene, zelenoplave, zeleno zlatne, zeleno sive i zelene s odsjajem bolje lješnjaka ili zlatnim sjajem.

Koja god boja od ovih krasi vaše oči, otkrijte koje boje šminke najbolje pristaju uz njih i istaknite ih još više kako biste privlačili magičnim pogledom.

Ljubičasta boja savršeno pristaje zelenookim djevojkama, no s ljubičastom treba pripaziti jer može zatvoriti oči i učiniti ih manjima. Ljubičasta zelenim očima daje zavodljiv izgled i savršen je izbor za svečane i neke posebne prigode.

Zelena je naravno savršena uz zelene oči. Birajte svjetlije nijanse i kombinirajte s tamnijim bojama, poput smeđe i crne kao smokey eyes.

Crna je mistična i mračna, no uz zelene oči pristaje fantastično. Pri tome trebate pripaziti na koji način se šminkate. Osobe sa svjetlo zelenim očima trebale bi pripaziti da oči ne uokviruju i tako uguše boju oka. Dok oni s tamnijim bojama mogu se poigrati s crnom bezbrižno.

Smeđa boja pristaje zelenim očima savršeno i većina djevojaka je koristi umjesto crne. Savršen je izbor za olovku za oči kao i za maskaru. Djevojke sa svjetlijim očima crna maskara, tuš za oči i olovka mogu zatvoriti oko i djelovati čudno. Dok smeđa lijepo uokviruje oko, a ne ističe se toliko te na nježan način ističe ono prirodno lijepo.

Siva kao i zelena savršeno pristaju, a u svjetlijim nijansama može je se kombinirati svakodnevno.

Zlatne, brončane ili bakrene boje sjenila, najbolje pristaju ženama sa zelenim očima koje krasi tamnoplava kosa kao i prirodno crvena. Također, izvrstan su izbor za noćne izlaske i svečane prigode.

Zelene oči kao i plave nisu prigodne za svaku šminku, ali uz malo znanja i prakse svatko može naučiti kombinirati boje i nijanse. Ako su vam ten i kosa svjetliji birajte svjetlije nijanse, dok djevojke s tamnijim tenom i kosom mogu kombinirati tamnije nijanse. S ljubičastom i crnom treba biti posebno oprezan, ali ne trebate se bojati tih boja. One ako ih dobro iskombinirate, savršeno idu uz zelene oči.

Autor: J.S., Foto: Eduard Derule/Shutterstock