Šminka za plavuše

šminka za plavuše

Ako ste jedna od sretnica rođenih sa prirodno plavom kosom vjerojatno je i vaša put nešto hladnijeg tona no kod brineta i crnokosih žena i djevojaka. Izgledate nježnije i delikatnije i stoga je nužno da vaša šminka isto tako bude decentna i neupadljiva.

Svakako izlazak ili posebna prilika zahtjevaju nešto jači make up, ali cilj dnevne šminke je samo naglasiti ono prirodno najljepše na vašem licu.

Pri potrazi za odgovorajućim makeupom, koncentrirajte se na traženje onih preparata koji su fine formulacije, pastelnih tonova i samo tragom svjetlucavih reflektirajučih čestica. Plavuše bi sa teškom podlogom na licu mogle izgledati umorno i starije no što jesu, stoga na pretjerujte. Odaberite radije dobru toniranu kremu koja će sakriti male nedostatke i potpuno se stopiti sa teksturom vaše kože.

Pokušavajte izbjegavati puder u kamenu ili jednostavno samo malo potapkajte T-zonu. Rumenilo u prahu ili kamenu može izgledati prenapadno na delikatnoj blijedoj koži, stoga posegnite za tonom hladnog ružičastog rumenila u kremi. Mnogo bolje će se stopiti sa prirodnim crtama lica i dati zdrav sjaj.

Boju sjenila prilagodite boji očiju. Smećkaste oči izgledaju sjajno uz gotovo sve nijanse, plave i zelene vole ljubičaste i zemljane tonove, a sive potpuno očaravaju sa nježnim smokey eyes u tamnijim tonovima.

Želite li raditi sjenčanje odaberite svoje boje. Najsvjetliju nijansu nanesite preko čitavog kapka, ona se ponaša kao baza. Zatim uz rub gornjeg kapaka nanesite srednje tamno sjenilo, a najtamnije u kuteve oka i pregib kapka kako biste dobili iluziju dubine.

Želite li dodatni sjaj nanesite velikom širokom četkom malo shimmera na arkadu ispod obrva i jednom potegnite po jagodicama. Očistitie obrve četkicom kako u njima ne bi ostale naslage pudera i možete ih čak i malo potamniti nježnom smeđom olovkom ako smatrate da su presvijetle.

Znate li da su upravo usne mjesto gdje ljudi gledaju kada ste im zanimljivi i kada im se sviđate. Uljepšajte ih nijansom ružičastog ruža ili sjajila za kraj. Odlučite li se za ruž poljubite maramicu kada ste gotovi kako bi na usnama ostala točno prava količina pigmenta.

 Autor: L.K., Foto: Aleksandar Todorovic