Pravilno nanošenje maskare

nanošenje maskare

Prekrasan dubok pogled i istaknute oči ono je što želi svaka žena koja se posveti šminkanju. Čak i ako odlučite ne naglašavati oči, nego taj dan recimo promenadirati sa crvenim ružem, ipak maskara je nezaobilazna. Ona je ona jedna stvar za kojom posežemo i kada nemamo vremena staviti ništa drugo.

Maskara i puder dvije su baze na kojima temeljimo svoj make up. Iako ih možemo pronaći u raznim bojama crna ipak najbolje ističe oči i ostaje odabir najvećeg broja žena. Postoji mit da plavuše ne bi smjele nositi crnu maskaru, već je potrebno zamijeniti je onom smeđom, no to nije nužno.

Kao i sve ostalo vezano uz šminkanje i nanošenje maskare se uči najbolje u praksi. Možda ste se tek počele šminkati, možda se šminkate samo rijetko, ili već imate dugogodišnju praksu. U svakom slučaju neće škoditi malo osvježiti znanje. Svaka od nas želi postići drugačiji efekt koji je usklađen s ostatkom make upa i prilagođen situaciji.

Bilo bi pomalo smiješno otići na posao ili  fakultet sa trepavicama koje izgledaju kao da su nam se dvije tarantule naselile na lice. No na stranu sada prikladnost. Ovdje smo da vas naučimo kako pravilno nanijeti maskaru. Uglavnom sve radimo istu grešku koju smo pokupile možda gledajući mamu, stariju sestru ili sestričnu.

Pumpamo maskaru nekoliko puta i zatim višak pokušavamo odstraniti povlačeći četkicu po rubu tubice. Ovo nije potrebno. Samo stvarate nepotrebne grudice i unosite zrak u tubicu zbog čega će se maskara prije osušiti. Jedno umakanje je sasvim dovoljno.

Kada imate optimalnu količinu maskare na četkici, podignite bradu i pogledajte prema dolje. Sada je možete nanijeti. Nikako je ne nanosite samo na vrhove već počnite od korijena trepavica. Potežite duge pokrete, kojima ćete stvoriti iluziju duljine i istodobno blago u kratkim potezima pomičite četkicu lijevo i desno kako biste dobile na volumenu.

Problem koji se često pojavljuje su grudice. One nastaju jer djevojke žele što gušće trepavice i stoga nanose previše slojeva maskare. Za dnevni izgled sasvim je dovoljan jedan sloj a za glamurozne izlaske, koji će potrajati do jutra, slobodno možete nanijeti dva sloja. Sve ostalo je nepotrebno i previše.

U slučaju da želite zaista dramatične trepavice za posebnu prigodu radije odaberite umjetne trepavice nego da završite sa zalijepljenim trepavicama punim grudica. One će zasigurno staviti vaše oči u prvi plan, ali ne na dobar način. Stoga sigurna ruka i umjerenost prije svega i krenite osvajati pogledom.

 Autor: L.K., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock