Make up za svečane prilike

make up za svečane prilike

Šminkanje je proces tijekom kojeg se nastoji istaknuti ljepota lica, u prvi plan staviti sve prednosti te mane učiniti neprimjetnima. Postoji nekoliko vrsta make upa, a među njima je i make up za svečane prilike, koji treba prilagoditi frizuri i odjeći, haljini ili možda nekoj drugoj odjevnoj kombinaciji.

Postoji nekoliko načina šminkanja, a svaki od njih treba biti prilagođen situaciji jer nije svejedno kako ćete se šminkati za svaki dan ili za posebne prilike, kada se traži malo više igranja raznim bojama dok se tijekom dana ide više na prirodni look.

Dok dnevni make up podrazumijeva najviše prirodni izgled kao da osoba na sebi nema šminke jer se na licu uglavnom nalaze nježnije nijanse, make up za svečane prilike se oslanja više na dramatičan look, tehniku šminkanja poznatiju kao smokey eyes i malo više glittera.

Odabir tehnike šminkanja hoće li to biti make up koji u sebi sadrži šljokice ili smokey eyes ovisi o tome što ćete odjenuti. Haljina koja na sebi ima mnogo sjajnih detalja nikad nije išla dobro u kombinaciji s puno glittera, pa je tako jače isticanje očiju uz pomoć smokey eyes efekta uvijek bila bolja kombinacija.

Prije nanošenja pudera treba staviti hidratantnu kremu kako bi lice dobilo potrebnu svježinu te kako ne bi nakon nanošenja pudera bore ili druge nepravilnosti bile vidljivije. Puder treba biti što sličniji boji kože, dok bi korektor trebao biti za nijansu svjetliji, a koji je najbolje koristiti ako imate prištiće ili želite bolje sakriti podočnjake.

Za šminkanje očiju potrebne su dvije do tri nijanse sjenila, olovka i maskara. Prije nanošenja sjenila ide baza nakon koje se stavlja željena boja. Želite li mističan i zavodljiv pogled, na početak kapka treba staviti najsvjetliju nijansu smeđe, sive ili ljubičaste boje te kako se približavate kraju kapka nanositi sve tamniju nijansu.

Na kraju se povuče tanka linija koja će dodatno istaknuti oči. Maskara je potrebna za duže i bogatije trepavice, a da ne dođe do sljepljivanja potrebno četkicu lagano obrisati od papirnatu maramicu. Prije maskare trepavice je dobro oblikovati uz pomoć uvijača. Ako ste odlučili istaknuti oči usne bi trebali našminkati ružem ili sjajilom u nježnoj nijansi. Sada ste premni zabljesnuti.

Autor: S.Š., Foto: margo_black/Shutterstock