Šminka za smeđu boju očiju

smeđe oči

Neka se jave dame sa smeđom bojom očiju! Došlo je vrijeme da se spomenu prekrasne smeđe oči koje postoje u nekoliko različitih nijansi, od onih svjetlijih koje vuku na boju meda do zagasitih i tamnih, za koje imate dojam kao da su sakrile sve tajne svijeta.

Iako je zelena boja očiju rjeđa, smeđe nisu ništa manje posebne, a lijepe su poput plavih, sivih i zelenih.

Svaka boja očiju diktira određena pravila, a tu se prvo misli na odabir šminke. Poznato je kako neke boje sjenila nećete stavljati ako vam ne odgovaraju, ali zato smeđa boja podnosi toliko puno nijansi da je teško odrediti koja je najbolja.

U nastavku pogledajte video kako istaknuti smeđe oči baš poput Kim Kardashian.

Prema mišljenju vizažista djevojke i malo starije dame neće pogriješiti ako se odluče na zemljane tonove. Oni se možda ne razlikuju previše od boje očiju, ali zato ostavljaju prirodan i mističan dojam pogotovo ako se radi o tamnim očima.

Tamne nijanse plave, zlatne, smeđe, vanilije i ljubičaste su među najboljim nijansama za smeđe oči. Nećete pogriješiti ako se odlučite za neku drugu boju, ali s ovima ćete svakako zasjati. Kod šminkanja je najbolje koristiti dvije do tri nijanse, a osim toga važno ih je znati uklopiti.

Postoje svjetlije i tamnije nijanse. Svjetlije će doprinijeti prirodnijem izgledu, dok će tamne nijanse stvoriti dramatičan i mističan izgled. Želite li postići elegantan i profinjen izgled uvijek se možete poigrati s ljubičastim i smeđim tonovima.

Upravo ove dvije nijanse čine spoj iz snova, ali potrebno je paziti i ne pretjerati, jer u samo nekoliko poteza možete izgledati kao da ste izašli iz cirkusa, puf i vaša elegancija je otišla niz vjetar!

Ako se želite više istaknuti i ne bojite se probati nešto novo, pokušajte na svoje oči nanijeti svijetlo plavo sjenilo. Ovaj kreativan potez na poseban će način istaknuti smeđe oči. Pazite da ga nanesete samo na kapak, a ostalo možete začiniti bijelom olovkom.

Autor: S.Š., Foto: Seprimor/Shutterstock