Šminka za ljubičastu kosu

roza šminka

Crna, smeđa, plava i crvena su samo od nekih boja kose koje su najzastupljenije i u koje se rado farbamo. Ipak, za one odvažnije, mogu se naći i neke druge boje koje su isto tako zanimljive, a zadnjih godina čak i vrlo moderne.

Radi se o ekstravagantnim bojama za kosu koje dolaze u ljubičastim i plavim nijansama. Ove vrlo interesantne boje stoje uz dosta make up lookova te ih nalazimo u obliku ombrea.

Ombre je stil bojenja kose koji se zasniva na to da donji dio kose bude u prijelazima obojan svjetlijom bojom kose. Ljubičasta boja znak je hrabrosti, šarmantnosti i mudrosti te je nešto između hladnijeg i toploga tona. Upravo zato jer proizlazi iz plave i crvene boje.

Vjerojatno ste mnogo puta vidjeli kako se oči trebaju šminkati kada su u pitanju crna ili blond boja kose. Ovoga puta vam donosimo trikove kako se našminkati kada u kosi ima plave i ljubičaste boje.

Za početak na lice nanesite uobičajan puder koji je namijenjen za vaš tip i stanje kože.

Kada imate tako neobične boje na kosi, sva pažnja i pogledi su usmjereni prema kosi i licu. Zato bi bilo poželjno imati porculanski ten koji možete postići s puderom koji ima veliku moć prekrivanja.

Na kapke nanesite također ljubičasto sjenilo i to po središnjem djelu kapka. Po tom ljubičastom sjenilu zatim nadodajte malo crnoga sjenila i sve dobro ispomiješajte kako bi se stvorila tamno ljubičasta boja.

Dakle dozvoljeno je upotrebljavati ljubičaste nijanse na očima i čak je preporučljivo. Isto tako, odlično stoje i ružičasti tonovi koji su nešto svjetliji kako bi kontrast između kose i očiju bio ravnomjeran. Na usne možete nanijeti svjetlo rozi ruž ili ruž boje mesa kako bi se cijelo lice fino stopilo sa svim nanešenim bojama šminke.

Autor: A.B., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock