Crno bijela šminka

večernja šminka

Postoje razne boje koje možemo naći u sjenilima i ruževima i koje isto tako možemo kombinirati uz odjeću, modne detalje i ostale dodatke koje svakodnevno nosimo. Crno bijela kombinacija oduvijek je bila klasična i svima dobro stoji.

Upravo iz tih razloga donosimo vam detalje kako nositi crno bijelu šminku na sasvim decentan način.

Imate li bijelu ili crnu haljinu, odlična kombinacija je crno bijela šminka koja će vaše oči u potpunosti naglasiti, a cijelu kombinaciju podići.

Na lice biste trebali nanijeti dobru podlogu kako bi vaš make up što bolje izgledao. Zatim nanesite i dobru podlogu i na kapke kako bi sjenila što dulje mogla trajati.

Donosimo vam dvije kombinacije crno bijelih sjenila koja će lijepo pristajati. Počnite s nanošenjem bijeloga sjenila na unutarnji kut oka te ga pažljivo zblendirajte kako biste bili sigurni da će se stopiti s ostalim sjenilima.

Zatim nadodajte crnoga sjenila odmah uz bijelo sjenilo te ih lagano spojite. Napravite lagani smokey eyes s vašom crno bijelom kombinacijom. Na donji kapak nanesite crnu olovku i crnoga sjenila kako bi i taj dio očiju bio našminkan u potpunosti.

Crnu maskaru nanesite na trepavice kako bi dobile na volumenu. Nikako ne zaboravite i na donje trepavice kako bi oči bile još više istaknute. Na lice nanesite malo rumenila kojeg ne bi smjelo biti previše. Rumenilo nanesite na jagodice lica kako biste dobili što prirodniji izgled.

Drugi po redu način šminkanja sa crno bijelom šminkom je taj da na lice također nanesete pravilnu podlogu te na područje cijeloga kapka nanesete bijelo sjenilo. Iznad bijeloga sjenila provucite crtu s tankim kistićem i nadodajte malo crnoga sjenila te počnite gornju stranu blendirati.

Ovakav look je odličan želite li postići mačkaste oči. Dobar izbor u ovome look-u je i tuš koji treba biti kosih linija. Na usne nanesite neki neutralni ruž ili sjajilo jer oči već dovoljno same po sebi dolaze do izražaja.

Autor: A.B., Foto: Zoom Team/Shutterstock