Plava maskara za istaknute oči

plava maskara
Plava maskara, Foto: natalistyle/Shutterstock

Što li se sve može naći u bespućima ženskih kozmetičkih torbica? Kakve mračne i divne tajne one skrivaju? Maskare, rumenila, shimmeri, sjenila, ruževi, sjajila, sredstva za čupkanje, razmazivanje i sjenčanje, hidratantne dnevne i noćne kreme, vatice, štapići za uši…

Potrebna je čitava aparatura ako se radi o posebnoj prilici u čast koje ćemo na šminkanje izdvojiti više vremena. No što ako je samo jedna nasumična srijeda u podne. Obavljate svoje dnevne zadatke i živite svoj život dobre odgovorne djevojke (barem dok vas ne uhvati groznica subotnje večeri).

Za ovakve situacije pretjerana šminka samo će smetati i na kraju dana izgledati razmazano i otužno. U nekim situacijama manje nije više (pitajte svoj novčanik), ali u ovom slučaju jest. Po potrebi malo korektora, rumenilo i sloj maskare sve je što će vam biti potrebno.

Pogledajte kako nanijeti plavu olovku za oči.

Koji je najprodavaniji kozmetički poizvod na svijetu? To je zasigurno crna maskara. Probajte izračunati interval između dvije reklame za novu maskaru na TVu. Svaka kozmetička tvrtka koja drži do sebe neprestano izbacuje maskare s inovativnim četkicama, dizajnom i performansama.

No zašto ne biste malo protresle stvari. Šminkate li se jednako već godinama vrijeme je da se stvari promijene. Ova promjena može biti mala i neznatna poput toga da svoju crnu maskaru, koje se ne odričete, pokušate tu i tamo zamijeniti onom plavom.

Nikome neće biti jasno što je točno drugačije, ali primjetit će da ste osvježili svoj izgled. Mala intervencija, veliki učinak. Posebno će lijepo izgledati na smeđim očima i onima boje lješnjaka. Odlično pristaje uz smokey eyes u zemljanim tonovima. Nebo i zemlja zajedno na očima. Poetski zar ne?

Možda samo jedna odvažna crta tušem i plava maskara umjesto uobičajene olovke i crne maskare. Eksperimentirajte s raznim stilovima i otkrijte ono što vam najbolje pristaje. Uglavnom usudite se pokušati, tko zna možda vam se svidi ovaj mekši i pristupačniji izgled i više nikada se ne vratite crnoj maskari.

Autor: L.K. Foto: Plava maskara, Foto: natalistyle/Shutterstock