Make up za bademasti oblik očiju

pjevačica beyonce

Bademaste, istaknute, udubljene, pokrivene ili blizu postavljene… Znate li o čemu se radi? Nije teško pogoditi jer radi se o obliku očiju koje isto tako treba uzeti u obzir tijekom šminkanja. Već znate kako mnogi odluku o novoj frizuri donose na temelju oblika lica, ali što je sa šminkanjem?

Već se duže vrijeme tijekom make upa u obzir uzima oblik lica, a sada se pozornost usredotočava samo na jedan dio, a to su oči. Ipak su one područje kojem se najviše posvećujete tijekom šminkanja i čije isticanje cijelom licu daje posebnu sliku.

Kako se šminkate? Koristite li samo sjenilo ili oči uljepšavate i uz pomoć maskare, olovke i tuša? Sada kada znate da odluku možete donijeti i na temelju oblika očiju, šminkanje će biti zabavnije i ujedno lakše.

Jeste li znali da se bademaste uči smatraju idealnim oblikom s kojim možete puno toga bez ograničenja? Način kako se Beyonce šminka smjernica je mnogim ženama, koje mogu potvrditi da imaju takav oblik.

Bademaste oči ima slavna pjevačica Beyonce, a ako ste primijetili da i vi imate takav oblik, svoje ćete oči našminkati koristeći tuš i svijetlo sjenilo. Važno je da pratite liniju oka, a tuš ćete nanijeti od unutarnjeg kuta oka prema kraju. Svijetlo sjenilo nanosite na unutarnji kut oka i ispod obrva.

Pazite da linija tuša koju ste povukli duž cijelog oka ne bude previše debela. Ona bi trebala biti što tanja kako ne bi suzila oči i umanjila njihovu ljepotu. Ipak je na kraju cilj da istaknete svoje oči i date im jednu novu dimenziju.

Smatra se da bademaste oči imaju odličnu simetriju koju mnogi nastoje postići uz pomoć raznih trikova make upa. Poigrajte se s nekoliko svijetlih i tamnih nijansi baš kao i slavna pjevačica.

Šminkanje će sada biti jednostavnije. Zašto ne bi na kraju priče izgledali poput ljepotice koja svakodnevno krasi naslovnicu nekih od najpoznatijih modnih časopisa.

Autor: S.Š., Foto: s_bukley/Shutterstock