Sex položaji za mršavljenje – savjeti i ideje

zaljubljeni par

U tigar i zmaj pozi, žena ne sjedi na muškarcu, nego čuči iznad njega. Rukama se pridržava za neki dio njegova tijela i giba se gore-dolje. Naime, ovo nije uobičajena poza, no, na ovaj način učvrstiti ćete mišiće bedara i listove, ako muškarac podigne glavu ili gornji dio tijela, zategnuti ćete i trbušne mišiće.

Doggie style poza svima je jako dobra poznata i većini ljudi je jedna od najdražih tako da vam neće teško pasti što će te ju od sada primjenjivati malo češće no, u malo drugačijem obliku. Umjesto da je žena oslonjena na koljena i dlanove, treba se nagnuti više prema dolje i osloniti se na koljena i laktove. Muškarac umjesto da kleči, jednu nogu treba ispružiti prema naprijed. Djevojka će na ovaj način učvršćivati tricepse, a muškarac bedra.

Klackalica. Muškarac sjedi na stolici, fotelji i rubu kreveta, a stopala su mu na podu. Žena je na njemu, ali razmaknutim nogama dignutim u zrak. U ovom slučaju, muškarac je vođa, a ona se samo pridržava za njegov vrat. Isto kao u pozi prije, umjesto dlanovima, oslonite se laktovima.
Ova poza dobra je za učvršćivanje ruku, trbuha i nogu.

Klinč. Žena leži na trbuhu s raširenim nogama i koljena su joj preko ruba kreveta. Muškarac nastupa odostraga, a ona noge savija oko njega. On ju drži i naslanja na svoja bedra. Jačaju se bicepsi i donji dio leđa. Ovo možete izvesti i na podu.

Svijeća. Ako se zauvijek želite riješiti celulita i smanjiti trbuh, ovo je idealna poza za vas. Žena leži na leđima i lagano raširene noge, podigne u zrak. Stražnjicu lagano podiže, naravno uz pomoć partnera koji ju pridržava. Kretnje u ovoj pozi, učvrstiti će mišiće trbuha i stražnjice. Ako ne možete dugo ostati u ovom položaju, spustite noge na njegova ramena, ali učinak će biti slabiji.

I još nešto…

1. Skidanje sagorijeva 8 do 87 kalorija
2. Ljubljenje sagorijeva 120 do 325 kalorija u sat vremena.
3. Masturbacija sagorijeva 100 do 150 kalorija.
4. Seks sagorijeva 300 kalorija.
5. Orgazam sagorijeva 60 do 100 kalorija.

Foto: Marin/Shutterstock