Sex na prvom spoju – iskustva iz ženskih usta

Par se ljubi, Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock

Seks na prvom spoju više nije rijetkost. Razloge možemo potražiti u sve većoj samostalnosti i slobodi žena da i one rade ono što u određenom trenutku žele. Kao što muškarci osjete privlačnost i želju za nekim, to se isto događa i ženama. Samo što su se u većini slučajeva žene suzdržavale.

Provedena istraživanja pokazala su kako se za spolni odnos na prvom spoju uglavnom odlučuju žene iznad tridesete. Istraživanje je prije svega provedeno kako bi se razumjelo ponašanje slobodnih žena koje su pod pritiskom društvenih normi.

Današnje društvo stvorilo je neka nepisana pravila prema kojima se smiju ravnati samo neki. Isto tako se puno drugačije gleda kada žena odluči nakon prvog spoja imati intiman odnos sa muškarcem, nego kada to odluči muškarac.

Iako je došlo 21. stoljeće i vremena su se polako modernizirala, u društvu su još uvijek prisutne predrasude prema kojima se neki osuđuju, pa čak i isključuju iz određenih društava. Unatoč tome žene su odlučile ponašati se onako kako to njima odgovara.

Velik broj onih koji su doživjeli seks na prvom spoju imali su pozitivno iskustvo, jer su na to gledali kao na još jednu pustolovinu kada su se vjerojatno po prvi put opustili i odlučili slijediti instinkt.

Mnoge žene su potvrdile da nisu osjećale grižnju savjesti, jedino što im je u početku možda malo bilo čudno jer su bile svjesne da njihov čin neće naići na pozitivne reakcije od velikog broja ljudi.

Teško je generalizirati ljude, stvari i događaje jer svaki odnos je zaseban te se zbog toga drukčije javlja. Nekad dvoje ljudi kliknu na prvu i prepuste se seksu. Iz toga se razvije nešto više. Nekad je u pitanju čisti seks. A nekad neće doći do seksa neko vrijeme. Koja god opcija bila u pitanju, gledajte na nju individualno. Ne zaključujte prebrzo. Jednostavno se prepustite trenutku i uživajte.

Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock