Senzualne čipkaste čarape

čipkaste čarape
Čipkaste čarape, Foto: SipaPhoto/Shutterstock

Čipka je oduvijek bila jedan od najcjenjenijih materijala ikad proizvedenih. Prvenstveno je tome pridonijela činjenica da je bilo potrebno uložiti jako puno rada kako bi se dobilo vrlo malo čipke. U našim predjelima razvila se i proizvodnja čipke na batiće i na iglu. Ova prava čipka danas je vrlo rijetka i dalje održava svoju visoku cijenu, ali na sreću možemo istaknuti svoju senzualnost nekom imitacijom.

Kada su otkriveni umjetni materijali čipka se počela proizvoditi strojno. Vi svakako možete uložiti u pravu čipku i posjedovati ručni rad, ali nećemo zamjeriti ni ove kopije koje izgledaju jednako sjajno. Koja je dakle tajna privlačnosti čipke? Nitko zapravo nije siguran.

Možda se radi u poigravanju s ispunjenim i praznim prostorom, možda čovjek voli sam nadopuniti i dovršiti priču koja stoji pred njim. Samo malo čipke u potpunosti će podići odjevnu kombinaciju. Obična vesta s malo aplikacija od čipke pretvara se od monotonog odjevnog predmeta u modnu poslasticu.

Čini se da ćemo se po pitanju čipke morati zadovoljiti jednostavno onime što je rekao Toma Akvinski: “Lijepo je ono što se sviđa pogledu” i ostavimo to tada na tome, ne trebaju sve stvari biti objašnjene. Nekada je ljepota sama po sebi dovoljna. Zašto ne biste povremeno začinili svoje kombinacije čipkastim čarapama. E sada, ovaj odjevni predmet je na lošem glasu kao vulgaran, no to nikako ne mora biti tako.

Razuvjerite sve one koji gledaju preusko da uoče pravi potencijal i ukombinirajte ih u ukusnu modnu kombinaciju. Dakako da će izgledati neukusno ako ih odjenete na prekratku minicu i majicu s velikim izrezom. Na ovaj način ih možete uklopiti u igrice u spavaćoj sobi no želite li ih odjenuti i u kontekstu gdje nisu samo za oči vašeg muškarca pokušajmo ovako.

Uskočite u crnu suknju visokog struka koja seže do koljena na koju možete kombinirati ozbiljnu košulju u nekoj zagasitoj nijansi ili pak lepršavu tuniku. Izbjegavajte prenapadne uzorke poput onih životinjskih i držite se neutralnih i tamnijih boja. Cipele sa srednjom visinom potpetice i čarape sa decentnom čipkom samo na nekim dijelovima ili u poptunosti čipkane.

Za jesen možete iskoristiti i kombinaciju debljih haljinica koje sežu do koljena ili malo iznad i visokih čizama. Nemojte ostavljati više od 20 cm da se vide čarape između ruba suknje i sare čizama. Decentan nakit i damski osmijeh i svi oko vas će biti u potpunosti očarani i zbunjeni ovim proturiječnim vizualnim informacijama. Ostanite nam lijepe i modno pustolovne kao i do sada.

Autor: L.K.  Foto: SipaPhoto/Shutterstock