Muške jakne za jesen

muška jakna
Muška jakna, Foto: mast3r /Shutterstock

Da, gospodo, znamo da ste jači spol i da je svaki od vas barem jednom kada ga je djevojka, žena, sestra ili prijateljica upitala . “Je li ti hladno?” odovorio da nije, iako ste se smrzavali. To je na neki način i lijepa gesta i demostracija snage, ali nije potrebna. Ova jesen donosi nam toliko divnih modela jakni od kojih možete birati, da ćete jedva čekati da temperature toliko padnu da više nikuda ne idete bez svoje nove jakne.

Iako se smatra da se muška moda mijenja mnogo manje od ženske i da ostaje klasičnija, to nije nužno istina. I u muškoj i u ženskoj modi postoje neki elementi koji su jednostavno postali stilske ikone i nikada nam ne dosade. Unutar muške mode možemo navesti nekoliko bezvremenskih jakni s kojima ne možete pogriješiti. Stoga, ako ste se namjeravali uputiti u jedan od rijetkih muških shoppinga i trebate novu jaknu koja će potrajati nekoliko sezona, uzmite trenutak i pročitajte ove savjete.

Prva i osnovna jakna, koju svaki muškarac mora posjedovati za jesen, upravo je kožna jakna. Možete krenuti sa klasičnom crnom i odaberete li neku kvalitetnu možete je nositi godinama. Ako ipak ne želite da ikoja životinja zbog vas izgubi život, odaberite eko kožu. Svakako neće trajati tako dugo, ali u drugu ruku bit će jeftinija. Ove godine posebno su moderne i tamnosmeđa pilotska jakne i kožna jakna čistih linija sa nekoliko džepova u boji tamnog konjaka.

Ne osjećate li se toliko buntovno, možete umjesto ovakve dramatične kožne jakne odabrati onu meku od brušene kože. Ona će posebno odgovarati muškarcima sa malo suzdržanijim stilom, poslovnim muškarcima koji i u slobodno vrijeme žele izgledati klasično i dotjerano.

Jaknu je u ovo prelazno godišnje doba moguće zamjeniti i laganom vestom koju bira sve više muškaraca. Vunena vesta sa kapuljačom ili bez nje odlično pristaje kao zamjena za obične majce sa kapuljačom koje su vam možda dosadile. Možete je kombinirati na neku zanimljivu majicu sa printom, tenisice, traperice ili zanimljive bež hlače. Kupujete li ovakvu vestu uložite u neku kvalitetniju i meku.

Zadržite se na neutralnim bojama, siva, bež, crna… i začinite ih majicom u nekoj neonskoj boji. Dočekajte jesenske kiše utopljeni i zadovoljni, sa rukama svoje žene oko vrata. Ako imate dobru, nepromočivu jaknu mogli biste se ove jeseni čak i ljubiti na kiši. Kada ste zadnji puta to učinili?

 Autor: L.K. Foto: mast3r /Shutterstock